İçişleri Bakanı Soylu TV100 canlı yayınında elindeki dosyalı gösterdi ve bomba bir açıklama yaptı: Bu bir FETÖ roman. Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ilişkisini ortaya koyan...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in hazırladığı "Ankara'da Neler Oluyor" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Canlı yayın sırasında elindeki kırmızı bir dosyayı gösteren Soylu, "Bu bir FETÖ roman. Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ilişkisini ortaya koyan. 32 basamak bir FETÖ ilişkisi." ifadesini kullandı. Belediyelerdeki terör söylemlerine ilişkin ise Soylu, elindeki belgeyi göstererek önemli açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı Soylu TV100 canlı yayınında elindeki dosyalı gösterdi ve bomba bir açıklama yaptı: Bu bir FETÖ roman. Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ilişkisini ortaya koyan...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tv100'de "Ankara'da Neler Oluyor" programında Deniz Gürel'in gündeme dair sorularını yanıtladı.

Deprem tatikatlarına ilişkin, 2022 yılının afet, tatbikat yılı olarak ilan edildiğini belirten Soylu, 53.402 tatbikat planladığını söyledi.

Soylu, afet konusunda bir zihniyet devrimi gerçekleştiğini ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımız nasıl birçok alanda devrim gerçekleştirmişse özellikle afet konusunda büyük bir zihniyet devrimi, değişimi gerçekleştirmiştir. Bütün bakanlıklar olarak depreme hazırız." dedi.

"Türkiye Simav ve Van depremleri yaşadı. Bu iki depremde Türkiye ‘Nerede bu devlet?’ sözünü hiç duymadı." diyen Soylu, "Devletin Cumhurbaşkanı, Bakanı ve bütün kuruluşlarıyla sahadaydı." ifadelerine yer verdi.

"Çök-Kapan-Tutun tatbikatı yapacağız"

12 Kasım'da ülke genelinde yapılacak deprem tatbikatına ilişkin, modern ülkelerin bu tarz tatbikatları yıllık olarak yaptıklarını kaydeden Süleyman Soylu, bu depremin "Çök-Kapan-Tutun tatbikatı" olacağını aktardı.

Soylu, "Yeni sistemle bir düğmeye basarak radyolara sesli mesaj, televizyonlara alt yazı gönderilecek." dedi.

12 Kasım'daki tatbikatın olası savaş halini ilgilendiren bir tarafı var mı? sorusuna yanıt veren Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Tatbikatın her türlü saldırıya karşı aslında Türkiye’nin hazırlıklı olmasını ortaya koyan bir tatbikattır bu. Tabii bu bir deprem tatbikatı çok doğal olarak."

"Biz yapsak kıyameti koparırlar"

Soylu, "Türkiye sahada o kadar etkili bir politika ortaya koyuyor ki, terör örgütü kımıldayamaz bir noktaya geldi. Bunda, kayyum atanan belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının, Diyarbakır annelerinin etkisi yok mu?" dedi.

ABD'nin terör örgütünün arkasında olduğunu sözlerine ekleyen Soylu, şöyle devam etti:

"Tahkimatını yapan Avrupa'nın bazı ülkeleridir. ABD Senatosu, 2 milyar dolar PYD'ye para vermiştir. Biz bunlara normal baksak kıyameti koparırlar."

Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucuyla ilgili iddialarına yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ana muhalefet lideri hezeyan içinde, altı boş dayanağı olmayan iddialar" dedi.

"PKK'nın cephaneliğini ele geçirdik"

Terör örgütü PKK'ya yönelik Bingöl, Bitlis, Hakkari'de dün icra edilen operasyonlara ilişkin bilgi veren Soylu, "1 adet lav silahı, 1 adet Doçka, 4 adet keskin nişancı dragono, 2 adet biksi, 30 adet kalaşnikof, 5 adet el bombası, 8 adet dürbün, 20 bin 200 adet fişek" ele geçirildiğini söyledi.

"Uzun zamandır o mağarayı arıyoruz"

Bitlis’teki mağaranın uzun zamandan beri arandığını kaydeden Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Çok büyük bir cephanelik var ve bizim bu cephaneliği bulmamız gerekir. Arkadaşlarımız da dün itibariyle büyük bir sevinçle biz bu cephaneliği bulduk dediler. Buradan rahat gelebilir herkese. Bu bizim için çok büyük bir olay. On binlerce mağara var orada. Terör örgütü sürekli oralarda yer değiştiriyorlar. Çünkü terör örgütlerinin Türkiye'de yaşam süresi 2 yıl. Bu yüzden Türkiye'ye gelmek istemiyorlar."

"Biz yapsak kıyameti koparırlar"

Soylu, "Türkiye sahada o kadar etkili bir politika ortaya koyuyor ki, terör örgütü kımıldayamaz bir noktaya geldi. Bunda, kayyum atanan belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının, Diyarbakır annelerinin etkisi yok mu?" dedi.

ABD'nin terör örgütünün arkasında olduğunu sözlerine ekleyen Soylu, şöyle devam etti: "Tahkimatını yapan Avrupa'nın bazı ülkeleridir. ABD Senatosu, 2 milyar dolar PYD'ye para vermiştir. Biz bunlara normal baksak kıyameti koparırlar."

Kimyasal silah iddiaları

Kimyasal silah iddialarına değinen Soylu, "Bu yıl 17 Nisan 2022'de Zap'a operasyon düzenlendi, terör örgütü de kendini gizleyebilmek için bir iftirada bulunmuştur." dedi.

"CHP-FETÖ ilişkisinin dosyası var"

Elindeki kırmızı dosyayı gösteren Bakan Soylu, "Şimdi size bir dosya göstereceğim. Şimdi açmayacağım. Şurada şöyle yazıyor. CHP-FETÖ ilişkisi. Bu bir fotoroman değil FETÖROMAN. bu açılacak. Peşini bırakmayacağız, yakasını bırakmayacağız diyoruz ya. Bu bir FETÖROMAN. ama bu bir gerçek FETÖROMAN. Kılıçdaroğlu'nun FTÖ ile ilişkisini ortaya koyan fotoroman. 32 basamak bir FETÖ ilişkisi" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddialarına elindeki belgelerle yanıt veren Soylu, "Kılıçdaroğlu bunları nereden başlatıyor? Kılıçdaroğlu'nun bir sahibi var. Türkiye, devlet ve millet hassasiyetlerini kaybetmiş olanların devleti değil." dedi.

"Bu anayasa bize ait değildir"

Anayasa değişikliğiyle ilgili Soylu, şunları söyledi:

"1982 Anayasasının arkasında ABD aklı vardır. Bu anayasa Cumhur İttifakı'nın temelinde bu vardır. Biz milletimizle özdeğerleriyle bütünleşmiş bir anayasa arıyoruz. Temeli budur. Bizim iddiamızın temeli budur. Bu anayasa bize ait bir anayasa değildir. Bizim evimiz bu anayasaya hayır verdi."

Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Uyuşturucu iddiaları sonrası Kılıçdaroğlu hakkında başlatılan suç duyurusuyla ilgili Soylu, şahsının, Emniyet Genel Müdürlüğünün ve İçişleri Bakanlığı'nın üzerine atılı bir iftira olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Bu iftiranın sahipleri bunları ispatlamak zorundadır. Ve bu iftiranın sahipleri bunları o mahkemede anlatacaklar. Türkiye’nin en önemli kurumlarına ne olduğu belli olmayan birisiyle yanında çıkıp, bir değerlendirme yapıp, devletin bütün kurumlarını aşağılamak, iftira etmek ve onları suça bulaşmış olarak itham etmenin hukuki bir karşılığı olacak. ABD’den üflemeyle öyle olmaz…"

"Siyaset yapılır ama erdemli yapılır"

Uyuşturucu raporlarıyla ilgili Soylu, "1. Yalan… diyorki elimizde bir Türkiye uyuşturucu raporu var. Bu uyuşturcu raporunu kim hazırladı? Bu uyuşturucu raporu bugün mü hazırlandı? Siyaset yapılır ama erdemli yapılır, ahlaklı yapılır. Daha düne kadar tefeci diyordun Londra’dakilere şimdi gidip orada kimle karşı karşıya kalıyorsun? Aklı melül birisiyle karşı karşıyayız. Değeri olmayan itibarı olmayan birisi ve takımla karşı karşıyayız. CHP tarihinin en kötü takımıyla yönetilmektedir." dedi.

"24 saatimin 4-5 saati uyuşturucuyla mücadelede geçiyor ahlaksız adam"

Bu raporların her yıl hazırlandığını vurgulayan Soylu, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Bu rapor sadece 2022 raporu mu 2021 de de çıkarmışız… 2019.. 2018.. de de bu raporu çıkarıyoruz. Bu raporda sadece uyuşturcu ile yakalamalar mı var? Tüm kurumların raporları var. Bu raporda arzla mücadele var. Bir ülkeye arzedilecek uyuşturucuyla mücadelenin nasıl olduğu detayları var. Bu raporda aynı zamanda 1'nci bölümde uyuşturucuyla mücadeledeki politikamız var. Adam Allah'tan korkar ya. Benim hayatımın 24 saatinin en az 4-5 saati uyuşturucuyla mücadeleyle geçiyor ahlaksız adam."

"İran ve Avrupa'dan gelmektedir"

"Metamfetamin bir kimyasal. 20-25 tonun İran'da yakalandığını görünce, biz hemen alarmlarımızı çalıştırdık. Bu bize bir vesileyle intikal edebilir diye" diyen Soylu, "Biz yakaladık diye suçluyuz. Yakaladı diye Türk polisi suçlu mu olur? Yakalamasak kimsenin haberi mi olacak? Neden gündeme getirmişiz? Türkiye'ye İran'dan ve Avrupa'dan getirilir bu met. Bu bir laboratuvar üretimidir. Bizde yakalanma miktarı 11 tonu aşmıştır. Metamfetamin bir tehlikedir ve biz bu tehlikeye karşı milletimizi korumak için tüm adımları atıyoruz." dedi.

"ABD'nin eroin üretimi Taliban geldiği zaman bitti"

ABD'deki eroin üretiminin Taliban'ın gelmesiyle bittiğini sözlerine ekleyen Soylu, "Yani Kılıçdaroğlu'nun ABD'si. Türkiye'de de Avrupa'da da bu uyuşturucu raporu çıkar. Biz neyin geleceğini öngörerek bunun mücadelesine başlarız." ifadelerini kullandı.

Bonzai ölümleri artıran bir unsur olduğunu dile getiren Soylu, ölümlerin 2017 yılında artmasına rağmen Türkiye'nin bunu bitirdiğini söyledi.

Uyuşturucudan ölenlerin sayısına da dikkat çeken Soylu, "Uyuşturucudan ölenlerin sayısı 941'den 270'e düştü" dedi.

Suç örgütleriyle mücadele

Yabancı hapishanelerde olan insanların birçoğunun Türkiye'nin takibi sayesinde yakalandığını aktaran Süleyman Soylu, Türkiye'yi uyuşturucu illeti gibi suç illetinden de kurtulacağını belirtti.

"Mahkeme kararına uymadım"

Başka ülkelerde de mafyaların olduğunun altını çizen Soylu, Türkiye'nin istikrarsızlaştırılmak istenebileceğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Organize suç çeteleri üzerinden Türkiye istikrarsızlaştırılabilir. Eski hafızaları tazelemeye çalışan iftiralarla Türkiye karşı karşıya. Bunlara gayri kanuni para kazandırırsın. Bunu kendi istihbaratınla korursun. Bu kadar açık. Biz buna fırsat vermiyoruz. Türkiye'ye bu tip çeteler gelmeye başladı. Bir, Dimitar Zhelyazkov. 2017'den itibaren Bulgaristan'ın aradığı en önemli ismi yakaladık, Bulgaristan'a geri yolladık, adamlarıyla beraber. İki Nadir Salifov. Dünyanın en önemli mafyalarından. Türkiye'ye başka bir pasaportla gelmiş. Bunu yakaladık. Bunu geri gönderme merkezine götürüp deport edeceğiz. Bu mahkeme kararı aldı. Türkiye sınırının dışarısına çıkarılmamasına yönelik. Adam Türkiye'de yaşasın dediler. Mahkeme kararına uymadım. Bu adamı geri gönderme merkezinde tuttum. Geri gönderme merkezinden bu adamı deport ettim. Böyle bir adam Türkiye'de kalamaz dedim. Sonra adam kaçak şekilde bir gemiyle Türkiye'ye geldi. Farklı bir pasaportla ismini değiştirmiş, yeni bir pasaportla geldi, Türkiye'de çatışmada öldü. Su tesisi su yolunda kırıldı."

"'Ne olursunuz başına bir çuval geçirip, getirin' dedi"

Türkiye'de yakalanan yabancı mafya liderlerine değinen Soylu, "Üçüncü olarak Jovan Vukotic. Sırbistan İçişleri Bakanı 'Türkiye'de böyle bir adam olabilir. Bulabilir misiniz? Belki sahte bir isimle kalabiliyor olabilir' dedi. 2018'de Antalya'da bulduk. Hatta resimleri çıktı. Bundan Sırbistan o kadar korkuyordu ki, bunu buraya almaya gelen kişi, bir bakan yardımcısı. 'Eğer bu beni görürse bu beni öldürür. Ne olursunuz bunun kafasına bir çuval geçirin, öyle getirin.' dedi. Çuvalı kafasına geçirdik. Kendi uçağımızla gönderdik." dedi.

Soylu'dan canlı yayında bir dosya daha

Belediyelerdeki terör söylemlerine ilişkin Soylu, elindeki belgeyi göstererek şunları söyledi:

"Yakında, birkaç gün sonra. Biz terörü sadece dağlarda değil, şehirlerde de kendisine yataklık yapan alanlarda da yok etmekle yükümlüyüz. Birinin siyasi iftirasına, birisinin bir takım altı boş çıkışlarına itibar etmeyiz. Bütün bunların hepsi burada var. Devlet boş konuşmaz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin