İçişleri Bakanı Güler: 'Sapanı kime atıyordu teyze acaba, kuş mu avlıyordu?'

Bilyeleri atan sapanlı teyze de dün gözaltına alınanlar arasındaydı.

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı Güler: 'Sapanı kime atıyordu teyze acaba, kuş mu avlıyordu?'

İçişleri Bakanı Güler, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Muammer Güler, dün Maltepe Gülsuyu, Sultangazi ve Gazi Mahallesi'nde  operasyon yapıldığını anımsatarak, "5'i kadın 34 kişi gözaltına alındı. Orada  provokasyon vardı, polisi üzerlerine çekip, kadınla, çocukla polisi karşı karşıya  getirip, ölümlere sebebiyet verip, geçmişte yaşanan gazi olaylarının tekrarı  planlanmıştı. Polis böyle bir oyuna gelmedi ama orada silah gösterisinde bulunan  9 kişinin kimlikleri ayrı ayrı tespit edildi, 3'ü gözaltına alındı, diğerlerinin  de yakalanması için gerekli çalışmalar yapılıyor. Kimsenin yaptığı yanına kalmaz,  hele şehir içinde eşkiyalıkla, terör örgütü faaliyetleriyle bir yere varılması  mümkün değil" dedi.



Güler, "orada uyuşturucu çetelerinin de olduğunun" hatırlatılması  üzerine, geçen hafta yapılan operasyonda 22 kişinin gözaltına alındığını, 14'ünün  tutuklandığın, 3'ü hakkında da adli kontrolkarar verildiğini kaydetti.

Bakan Güler, "Biz hangi örgüt olursa... Peşpeşe... Hem o çatışan  örgütlerden birisi hakkında geçen hafta operasyon yapıldı, cinayete karışan kişi  yakalandı, ifadesinde de itiraf etti, silahı attığı yerden silah da bulundu.  Polisin yapması gereken her şey yapıldı. Hangi terör örgütü olursa olsun, hiç bir  ayırım yapmadan, üzerine gideriz ve gereğini yaparız" diye konuştu.



"Örgüt polisi uyuşturucu çeteleri ile bağlantısı varmış gibi  göstermeye çalışıyor" sözleri üzerine ise Güler, şöyle konuştu: "Örgüt önce kendi  faaliyetlerini sorgulasın bir bakalım. Hangi faaliyetler içerisinde. Biz yasadışı  örgüt deyince hiç bir şekilde tolerans göstermeyeceğimiz, müsümaha etmeyeceğimiz  eylemleri vardır. Kimse kendi eylemlerini saklayacak şekilde veya dikkati başka  yerlere çevirecek şekilde davranış içine girmesin. Gereğini adil makamlar yapar.  Yargı mercileri bu suçların kim tarafından, nasıl işlendiğini delilleriyle  beraber ortaya koyar ve gerekli cezaları verilir. Bizim görevimiz suçluları suç  delilleriyle beraber adil yargının önüne çıkartmaktır."



"Demir bilyeleri atan sapanlı teyze"



Güler, "sapanlı teyzenin durumunun" sorulması üzerine, "Demir  bilyeleri atan sapanlı teyze. O sapanlı teyze de dün gözaltına alınanlar  arasında. Sapanı kime atıyordu teyze acaba, kuş mu avlıyordu? Demek ki kuş  avlıyormuş! Orada polise atılan taş toplumun düzenini hedef alan bir taştır.  Böyle bir sorumsuzluk örneği olamaz. Kim olursa olsun, ister bayan ister erkek;  ister yaşlı, ister genç. O tasvip edilecek bir hareket midir? Sadece sapan atma  meselesi değil, hakkında örgüt üyeliğinden iddia da var" ifadelerini kullandı.

"Başörtüsü yönetmeliğinin polis teşkilatında nasıl uygulanacağı" ile  ilgili soruyu yanıtlayan Güler, "Bu düzenleme doğru, hayırlı olsun. Emniyet  teşkilatımız, resmi üniformalılar ile ilgili istisna getirildi, diğerleri ile  ilgili olarak yönetmelik neyi öngörüyorsa biz de onu uygulayacağız" dedi.

Bakan Güler, vesayetleri kaldıra kaldıra geldiklerini söyleyerek,  özgürlüklerin en geniş anlamda kullanılmasını sağlayanın AK Parti Hükümetleri  olduğunu sözlerine ekledi.

 AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin