İçinizi buz gibi ferahlatacak: Çilekli buzlu çay tarifi. Ev yapımı çilekli buzlu çay nasıl yapılır? Buzlu çay tarifleri

Sıcaklığın verdiği hararetten kurtulmak, serinlemek ve soğuk suya atlıyormuş hissi veren bu lezzetli çilekli buzlu çayı mutlaka deneyin. Çilekleri kapın ve başlayın. İşte ev yapımı çilekli buzlu çay tarifi.

İçinizi buz gibi ferahlatacak: Çilekli buzlu çay tarifi. Ev yapımı çilekli buzlu çay nasıl yapılır? Buzlu çay tarifleri

İngilizcesi “iced tea” olan ve dünyanın her yerinde farklı ürünler eklenerek hazırlanan bu çayı deneyen herkesin içtikçe içesi geliyor.

Bu sıcak havalarda, büyük bir sürahi ev yapımı çilekli buzlu çaydan daha ferahlatıcı ne olabilir? Nemlendirici, canlandırıcı, tatlı ve çilek aromasıyla dolu bu çayı içenler ferahlıyor. Ev yapımı yaz içeceği yapmak çok kolay.

Çilekli buzlu çay nasıl muhafaza edilir?

Saklama: Çilekli buzlu çay bir sürahide buzdolabında 4-5 gün saklanabilir. Buz üzerinde servis yapmadan önce biraz karıştırın.

Dondurma: Çilekli buzlu çayı 2 aya kadar buz küpü kalıplarında veya dondurma kalıplarında dondurabilirsiniz.

İşte çilekli buzlu çay tarifi…

Malzemeler:

Çay: Çilekli buzlu çay yapmak için sevdiğiniz her türlü çayı kullanabilirsiniz. Bu çaya farklı tatlar vermek için siyah çay, rooibos çayı, yeşil çay, matcha vb. kullanabilirsiniz.

Çilek şurubu: Bu basit ev yapımı şurup, çaydaki taze çilek aromasını doyasıya hissettirir.

Garnitür: Ferahlatıcı çilek çayını süslemek için taze limon, taze dilimlenmiş çilek, elma veya en sevdiğiniz meyveleri ekleyin.

Yeterli miktarda su

İçinizi buz gibi ferahlatacak: Çilekli buzlu çay tarifi. Ev yapımı çilekli buzlu çay nasıl yapılır? Buzlu çay tarifleri

Yapılışı:

Şurubu yapın: Çilek, su ve şekeri 10 dakika boyunca kaynatın. Sonra süzün ve soğumaya bırakın.

Çayı demleyin: Tencerede veya cezvede suyu kaynatın. Çay poşetlerini ekleyin ve 4-5 dakika demleyin. Çayın türüne göre çay paketinin üzerindeki talimatları izleyin.

Çilek şurubunu ekleyin: Çay tamamen soğuduktan sonra bir sürahiye buz ekleyin ve istediğiniz miktarda çilek şurubunu dökün. Ardından soğuk çayı ekleyin ve karıştırın. Bardakları ayrı servis ediyorsanız her birine buz ekleyin. Adından çilek şurubu ekleyin ve çayı karıştırın. Buzlu çayınız hazır, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bonus bilgi: Hazırlamış olduğunuz çaya limon suyu eklemek mükemmel bir lezzet olacaktır.

Lezzet ipuçları: Çayı demlerken önerilen süreden fazla demlememeye dikkat edin, aksi halde acılaşabilir. Daha pürüzsüz bir tat için ve çaydan gelen herhangi bir acı tatla mücadele etmek için çilekli buzlu çaya bir tutam kabartma tozu veya tuz ekleyin. Tatların dengelendiğinden emin olmak için şurubu veya buzu eklemeden önce çayın tamamen soğuduğundan emin olun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin