İbrahim Tatlıses'ten AK Parti'den istifa eden Fakıbaba'ya tepki

AK Parti'den istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba'ya şarkıcı İbrahim Tatlıses'ten tepki geldi. Tatlıses, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Gerçek yüzünü özellikle Urfa ve Türkiye kamuoyuna anlatacağım" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
İbrahim Tatlıses'ten AK Parti'den istifa eden Fakıbaba'ya tepki

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AKP'den ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Fakıbaba, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "2023'te üyesi olduğum AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Fakıbaba, şöyle devam etti:

Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum.

AK Parti üyeliğimden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur.

Halk TV canlı yayına telefonla bağlanan Fakıbaba, istifa kararının anlık olmadığını ve partisinde yaşadığı rahatsızlığın 2018’den bu yana sürdüğünü dile getirdi.

"Anlık bir karar değil. 2018'den itibaren sıkıntılar başladı. Ben o zaman Bakan olarak seçime girdim. Yapmadığım işleri Fakıbaba yaptı dediler" ifadelerini kullanan Fakıbaba, şöyle devam etti: "Söylediklerimizi çok fazla dinleyen de yok. Haklısın diyorlar. Belki de ben ayrıldıktan sonra haksız da diyorlardır."

'AKŞENER İKNA ETMESEYDİ KÖYE YERLEŞMİŞTİM'

İYİ Parti’ye katılma kararına ilişkin de konuşan Fakıbaba, ‘emekli’ olmayı düşündüğünü ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesinin ardından siyasete devam etme kararı aldığını söyledi. Fakıbaba, “Meral Akşener ikna etmeseydi 2023'te zaten köye yerleşmişim, siyaseti bırakacaktım” diye konuştu.

Şenyaşar ailesinin istifası ile ilgili olup olmadığı sorusuna da yanıt veren Fakıbaba, şunları söyledi: "Ben adaletin olmadığını ve bu olayı sayın Cumhurbaşkanına arz ettim. Ben olayın ne olduğunu gerçekten bilmiyordum. Bildiğim andan itibaren genel merkezi uyardım. Ben avukat savcı hakim değilim. Cumhurbaşkanı 2018 yerel seçimlerinde geldiğinde iki aileye de baş sağlığı diledi. 2019 seçimlerine geldiğinde sadece bir aileye baş sağlığı diledi. Ben bakan olduğumda genel merkezi uyardım. Ben bunun böyle olduğunu düşünmüyorum. Halk böyle düşünmüyor dedim."

TATLISES'TEN FAKIBABA'YA OLAY GÖNDERME

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ahmet Eşref Fakıbaba'yı ima ettiği konuşuluyor.

Tatlıses paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Dışı kalaylı içi vayvaylı teneke Fako’nun gerçek yüzünü özellikle Urfa ve Türkiye kamuoyuna anlatacağım yarın bizi takip edin"

Ahmet Eşref Fakıbaba'dan Tatlıses'in paylaşımına henüz bir karşılık gelmedi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin