İbrahim Kutluay'dan çok sert açıklama: Yazıklar olsun!

25 Mart’ta boşanan Demet Şener ve İbrahim Kutluay arasında yeni gerginlik...

Google Haberlere Abone ol
İbrahim Kutluay'dan çok sert açıklama: Yazıklar olsun!

Demet Şener, eski eşi İbrahim Kutluay aleyhinde, iki çocuğunun nafakasını ödemediği iddiasıyla ihtiyati haciz kararı aldırdı. Mahkeme ayrıca Kutluay’ın 1 ay süreyle Şener’e yaklaşmamasına ve iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine karar verdi. Demet Şener'in bu hamlesine İbrahim Kutluay'dan sert bir yanıt geldi.



Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre; Demet Şener ve İbrahim Kutluay, 25 Mart’ta İstanbul 4. Aile Mahkemesi’nde “anlaşmalı” olarak boşanmış, mahkeme boşanma protokolü gereği Kutluay’ın Şener’e 3 milyon lira tazminat ile iki çocuğuna toplam 32 bin 500 lira iştirak nafakası ödemesine karar vermişti.



İkili yeniden mahkemelik oldu. Demet Şener, çocuklarına 1 Nisan’da ödemesi gereken 32 bin 500 liralık iştirak nafakasını ödemediği gerekçesiyle eski eşi hakkında icra takibi başlattı.



1 Mayıs’ta ikinci ayın nafakasını da ödemediğini dava dilekçesinde anlatan Şener’in avukatı, “Devam edecek olan diğer ayların nafakasını da ödememe tehlikesi bulunmaktadır. Bu nedenle ihtiyati haciz isteme zorunluluğu doğmuştur” dedi.



Haciz kabul edildi



Mahkeme haciz talebini kabul etti. Demet Şener, ihtiyati haciz kararının hemen ardından, İbrahim Kutluay’ın kendisini tehdit ettiği ve hakaret ettiği iddiasıyla korunma talebinde bulundu.



İstanbul Aile Mahkemesi’ne sunulan korunma talepli dilekçede şöyle denildi:



“Davalı, boşanma kararının ardından üzerine düşen edimlerini yerine getirmemiştir. Demet Şener de hukuki yola başvurmuştur. Kutluay bunun üzerine Demet Şener’i aramış, hakaret ve tehdit etmiştir. Bununla yetinmeyip onun evine gelmiş ve rahatsız etmiştir. Davalı eve istediği gibi girip çıkmaya çalışmakta, artık özel hayata müdahale edecek derecede rahatsız etmektedir. Davalının sözlü ve psikolojik şiddet eylemleri giderek artmaktadır. Demet Şener, davalıdan kendisi ve çocukları için korkmakta ve endişe duymaktadır.”



Korunma talebi



Talebi değerlendiren İstanbul Aile Mahkemesi, 1 ay süreyle İbrahim Kutluay’ın Demet Şener’e yönelik şiddet tehdidi, hakaret ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, evine ve işyerine yaklaşmamasına, iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine karar verdi.



Demet Şener, haciz kararı sonrası eski eşinin tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığı iddiasıyla korunma talebinde bulundu.



Demet Şener'in bu hamlesinden sonra İbrahim Kutluay'dan açıklama geldi. Avukatı aracılığıyla suçlamaları reddeden Kutluay eski eşine şu sözlerle cevap verdi; Nafakalarla ilgili ödemeler icra takibi başlatılmadan evvel yapıldığı halde, İstanbul 18. İcra Müdürlüğü’nün 2019/16433 Esas sayılı dosyasından tarafıma ödeme emri gönderilmiştir. Bu icra takibinin, hukuka aykırı nitelikte ve açıkça kötü niyetli olması sebebiyle, tarafımca İstanbul 6. İcra Hukuk Mahkemesi’nin 2019/334 E. dosya numarasıyla icra takibine itirazlarımın kabulüne dair şikayet davası açılmıştır.



Bu nedenlerle;Hayattaki tek işi, bitmiş boşanma davası üzerinden meşhur kalmaya devam etmeye çalışmak olan ve bu sebeple ödenmiş nafakaları bile ödenmemiş göstermeye çalışan zihniyete yazıklar olsun.



Demet Şener'den jet cevap!



İbrahim Kutluay'ın açıklamalarına Demet Şener'den jet cevap geldi. Şener, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:



Saygıdeğer Basın Mensupları,Mahkemenin boşanma kararına göre her ayın 1’inde iki çocuğum için ödenmesi gereken toplam 32.500tl iştirak nafakası ödenmemektedir. Kaldı ki bu nafaka sadece çocuklarım için olup; şahsıma ait bir nafaka talebim dahi kesinlikle bulunmamaktadır...



Kendisi de bu miktarı ödemediği için bu icra takibi başlatılmış ve mahkeme tarafından ihtiyati haciz kararı alınmıştır. Ayrıca yine mahkeme kararı gereğince evlilik boyunca ikametgah olarak kullandığımız konut üzerindeki tarafıma tanınan sükna(oturma)hakkı, boşanmamız üzerinden zaman geçmesine rağmen karşı tarafça tesis edilmemekte ve oyalama taktikleri mahkeme kararına rağmen devam etmektedir.



Bu konuyla ilgili hem kendisine hem de intifa hakkı sahibi olan annesine noter aracılığıyla ihtarname gönderilmiştir. Önümüzdeki günlerde de şahıslar adına bu konu hakkında tüm hukuki yollara başvurulacaktır.En önemlisi de yine mahkeme kararına göre iki çocuğumun özel sağlık sigortalarının kendisi tarafından karşılanması gerekirken, kendisi çocuklarımın özel sağlık sigortalarını dahi iptal ettirecek psikolojidedir.



Yine bu konu hakkında da çocuklarımın hakkını arayacağımın ve tüm hukuki yollara başvuracağımın bilinmesini isterim.Gerek aramızda yapılan protokol ve gerekse mahkeme kararları bu şahıs tarafından yok sayılmakta ve bu şahıs kendini hukuktan üstün görmektedir.Ben bir anne olarak çocuklarımın hakkını sonuna kadar korumakla yükümlüyüm.Kendi çocuklarını bile düşünmeyen bu şahsın tarafıma yaptığı her türlü psikolojik şiddete rağmen, dik durmaktan ödün vermeden hayatıma devam edeceğimi herkesin bilmesini isterim.



Saygılarımla,

Demet Şener


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin