İbn-i Sina’nın şifa dağıtan meyvesi bulundu: Günde 1 avuç tüketince her derde deva oluyor. Vücuda şifa depolayan besin bulundu

İbn-i Sina, yüzyıllar öncesinden yazdığı kitabında bu meyveden sıklıkla bahsediyor. Günde yalnızca 1 avuç tüketerek vücudunuzu şifa ile doldurabilirsiniz. İşte vücuda şifa aşılayan ve her derde deva olan mucizevi meyve

İbn-i Sina’nın şifa dağıtan meyvesi bulundu: Günde 1 avuç tüketince her derde deva oluyor. Vücuda şifa depolayan besin bulundu

‘Tıbbın babası’ olarak bilinen İbn-i Sina, asırlar öncesinden yazdığı ‘El-Kanun fi’t-Tıb’ adlı kitabında pek çok reçete mevcuttur.

Bu reçeteler sağlıklı ve uzun bir yaşamın sırlarını barındırır. Doğal şifa kaynaklarıyla hazırlanan bu reçete, pek çok hastalığa ve soruna şifa olur.

İbn-i Sina’nın kitaplarında yer alan bu şifalı kaynaklardan biri de kızılcık meyvesidir. Günde yalnızca 1 avuç tüketeceğiniz kızılcığın etkisine inanamayacaksınız.

İşte kızılcığın mucizevi faydaları…

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kızılcık tüketmek günlük C vitamini miktarına önemli ölçüde katkı sağlar. C vitamini, kan dolaşımını artırmak için demir emilimini arttırır.

Aynı zamanda C vitamini tüm vücut dokularının büyümesi ve gelişmesini sağlar. Vücuttaki toksinlerin sistemden uzaklaştırılmasında önemli bir antioksidan olan C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirmede etkin rol oynar.

Kalp sağlığını korur

Potasyum seviyeleri yüksek olan kızılcık, normal kan basıncının korunmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kalp kası aktivitesinin desteklenmesinde de işlev görür.

Kızılcık, kötü kolesterol miktarını azaltır ve iyi kolesterol düzeylerini yükseltir. Böylece kalp ve damar sağlığını etkili şekilde korur.

İbn-i Sina’nın şifa dağıtan meyvesi bulundu: Günde 1 avuç tüketince her derde deva oluyor. Vücuda şifa depolayan besin bulundu

Kızılcık, kalp krizi ve felç gibi durumları önlemede oldukça avantajlıdır. Böylece daha uzun ve sağlıklı bir yaşam süresine katkıda bulunan şifalı meyvelerden biridir.

Kabızlığı tedavi eder

Kızılcık, lif açısından yüksek bir meyvedir. Bu nedenle bağırsakların düzgün şekilde hareket etmesini sağlayarak sindirim sistemi sağlığında etkin rol oynar.

Lif ayrıca, böbrek fonksiyonunu düzenlemek ve yiyeceklerin sindirilmesi ve gerekli besin maddelerinin asimilasyonu sırasında ortaya çıkan tüm toksik atık ürünlerin filtrelenmesi için çok önemlidir.

Aynı zamanda kabızlık ve hazımsızlık gibi bağırsak rahatsızlıklarını da etkili bir şekilde gideren kızılcık, sindirim sisteminin işlevini arttırır.

Kemikleri güçlendirir

Kızılcık meyvesinde bulunan kalsiyum vücuttaki kemikler tarafından emilir. Böylece kızılcık, kemik yoğunluğunun korunmasına yardımcı olur.

Kızılcıktaki çok yüksek miktarda bulunan potasyum, vücuttaki hücreler ve dokular tarafından mineral alımını artırarak kemik sağlığını son derece destekler.

Kızılcık nasıl tüketilir?

Kızılcık genellikle kurutulmuş olarak tüketilir. Günde 1 avuç yiyeceğiniz kızılcık tüm bu faydaları beraberinde getirir. Ayrıca kızılcık, su olarak da tüketilir.

Kızılcıkları güzelce yıkayın ve tencerede haşlayın. Kızılcıklar yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve ardından süzgeçten geçirin.

Süzgeçte kalan taneleri de bir çatal yardımıyla ezip çekirdeklerinden ayırabilirsiniz. Kalan meyveleri de tahta bir kaşıkla bastırarak suya geçmesini sağlayabilirsiniz. Günde 2 bardak tüketebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin