İbn-i Sina'dan dikkat çeken uyarı: Meğer sarımsağı yanlış tüketiyormuşuz. Sarımsağın faydasını yerle bir eden hata bulundu

‘Tıbbın babası’ olarak bilinen İbn-i Sina, asırlar öncesinden yazdığı şifalı reçetelerle her zaman gündeme geliyor. Bu şifalı reçetelerden biri de sarımsak hakkındaki gerçeklerle ilgili. İbn-i Sina’nın sarımsak tüketimi hakkındaki uyarısı ortaya çıktı. İşte sarımsağın doğru tüketimi ve mucizevi faydaları

İbn-i Sina'dan dikkat çeken uyarı: Meğer sarımsağı yanlış tüketiyormuşuz. Sarımsağın faydasını yerle bir eden hata bulundu

Tıp dünyasına yön veren ve ‘Tıbbın babası’ olarak bilinen İbn-i Sina, sağlıklı ve uzun bir yaşam için asırlar öncesinde reçeteler hazırlamıştır.

Çeşitli hastalıklara doğal bir tedavi yöntemi sunan İbn-i Sina, tıp kitabında en çok sarımsaktan bahsetmiştir.

Meğer sarımsağı bunca yıldır yanlış tüketiyormuşuz. İbn-i Sina’nın yaptığı uyarılara göre sarımsağı mutlaka közlenmiş olarak tüketmek gerekiyor.

Közlenmiş sarımsağın faydalarını okuduktan sonra çok şaşıracaksınız. Günde 2 adet yemek yeterli!

Sarımsağın faydaları nelerdir?

Közlenmiş sarımsağın faydalarına geçmeden önce sarımsak, vücudumuz için doğal bir antibiyotik görevi üstlenen şifa kaynaklarının başında gelen bir besindir.

Sarımsağın en bilinen faydaları arasında; bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini arttırdığı ve hastalıklardan koruduğu bilinir.

Özellikle grip, nezle ve soğuk algınlığı için sarımsak, en şifalı besinler arasında yer alır. Sarımsak aynı zamanda kanser riskini en aza indirir, sindirimi destekler ve karaciğeri korur. Ayrıca sarımsak hem cildimize hem de saçımıza harikalar sunar.

Sarımsak; içerisinde bol miktarda antioksidan ve antibiyotik barındırdığı için ciltteki iltihaplanmayı en aza indirir.

Bu nedenle sivilce ve akne oluşumunu engeller. Ayrıca bu özellikleriyle cilde parlaklık verir ve cildin genç görünmesini sağlar.

Sarımsak; saç, sakal ve kaşlarda meydana gelen dökülmeleri en aza indirir. Özellikle sarımsak yağı, saçın ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerali sağlar.

Sarımsağın mucizevi faydalarından bahsettiğimize göre közlenmiş sarımsağın faydalarına geçebiliriz. İşte İbn-i Sina’nın önerisi olan közlenmiş sarımsağın mucizevi faydaları:

İbn-i Sina'dan dikkat çeken uyarı: Meğer sarımsağı yanlış tüketiyormuşuz. Sarımsağın faydasını yerle bir eden hata bulundu

Közlenmiş sarımsağın faydaları

İbn-i Sina’nın reçetesine göre sarımsak mutlaka közlenerek tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor.

Sarımsağın vücudumuz için faydalarından bahsettik. Ancak onu közleyerek tüketmek faydasını katbekat artırıyor.

Közlenmiş sarımsakta bulunan antibiyotik ısı nedeniyle artar. Artan antibiyotik sayesinde, vücuttaki kanı yağlardan temizleyerek kötü kolesterol seviyelerini düşürür. Böylece közlenmiş sarımsak kalp ve damar sağlığını korur. Ayrıca kan dolaşımını da dengeler.

Közlenmiş sarımsak, vücutta bulunan enfeksiyonu arındırarak iltihabı temizler. Faydaları saymakla bitmeyen közlenmiş sarımsak, sinir sistemini uyarır. Böylece beynin daha verimli çalışmasına son derece katkı sağlar.

Közlenmiş sarımsak aynı zamanda vücuttaki fazla yağları parçalar. Kilo verimini kolaylaştıran ve hızlandıran közlenmiş sarımsak ayrıca kabızlık sorunu olan kişiler için birebirdir.

Közlenmiş sarımsak, vücudun vitamin ve mineral kaynağıdır. Özellikle menopoz dönemindeki kadınların közlenmiş sarımsak tüketmesi, dengesizleşen hormon sıkıntılarını en aza indirerek şifa sağlar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin