İBB'ye müfettiş incelemesi sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP Genel Merkezi'nde açıklamada bulundu. Erdoğan'ı göreve davet etti: Adalet ve İçişleri Bakanlına soruşturma açılmalı, Soylu istifa etmeli

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın İBB çalışanları ile ilgili başlattığı özel teftişle ilgili CHP Genel Merkezi'nde basın açıklaması yaptı. "Teftiş edilmekle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Gelen her teftişimizi nasıl karşıladığımızı en iyi müfettişler bilirler" dedi. Erdoğan'ı göreve davet etti. "İki bakanlığa soruşturma açılmalı, Soylu istifa etmeli" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
İBB'ye müfettiş incelemesi sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP Genel Merkezi'nde açıklamada bulundu. Erdoğan'ı göreve davet etti: Adalet ve İçişleri Bakanlına soruşturma açılmalı, Soylu istifa etmeli

İçişleri Bakanlığı, İBB'de çalışan bazı personellerin 'terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönündeki ihbar ve tespitler üzerine" özel teftiş başlatıldığını duyurmuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın özel teftiş kararı üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "İstanbul'a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem" ifadelerini kullanmıştı.

Bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yarın bu teröristler bir eylem yaparsa bize 'sizin göreviniz nedir?' diye sormazlar mı?" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bu gelişme sonrası Ankara'ya gitti.

İçişleri Bakanlığı'nın İBB çalışanları ile ilgili başlattığı özel teftişle ilgili CHP Genel Merkezi'nde basın açıklaması yapıyor.

 İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

- Teftiş edilmekle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Gelen her teftişimizi nasıl karşıladığımızı, nasıl saygın bir şekilde karşıladığımızı, görevlerini en iyi şekilde yapmalarını için onlara nasıl imkanlar sunduğumuzu en iyi müfettişler bilirler. 

-  İçişleri'ne yazı yazarak bilgi istedik. Dedik ki 'Kim bu terör iltisaklılar, bize listeyi gönderin, tespit edelim.' Bakanlık buna hiçbir cevap vermedi. Uyuyan bakanlık dün saat 20:00’de bu uykudan uyanıp tweet atarak hakkımızda soruştırma başlattığını duyurdu. Ben devletin Twitter'dan soruşturma başlattığını ilk kez duyuyorum.  Demek ki 15 gün sonra aklına geldi.

 Sayın Cumhurbaşkanı pazar günü konuştu. İçi siyaset dolu mesajlar verdi. Cumhurbaşkanının konuşmasından Sayın Bakan her zamanki gibi rol kapma çabasıyla ortaya çıktı ve böyle bir açıklama yaptı. İstanbul'da 86 bin çalışanı olan bir belediye başkanı olarak bu açıklamayı kınıyorum. Bakın burada tüm terör örgütlerinin reklamını yapan bir bakan var. Kalın puntolarla yazmış. 

- Hangi biriniz sayı ile tespit yapıldıktan sonra teftiş başlatıldığını duydunuz? Yahu ne teftişi? Sen bakanlıksın, terörist konusunda netsen tut kulağından götür at hapse. Böyle bir süreç akıllara zarar. İşe girme prosedürleri bellidir, siz işe birini başlatırken adli sicil kaydı istersiniz. Bu belge Adalet Bakanlığı'ndan alınır. Dolayısıyla İçişleri Bakanı yanlış yere soruşturma açmış demektir. Bence bir başka soruşturma açılması gereken yer de İçişleri Bakanlığı hatta bakanın kendisidir. 'Terörist var' deyip tutuklamıyorsa yapılacak şey işlem başlatmaktır. Ben bir vatandaş olarak sayın Cumhurbaşkanı'nı göreve davet ediyorum.

İBB iştiraklerinde bir kişinin işe girmeyle ilgili prosedürleri bellidir. Adli sicil kaydı istersiniz, o kişi bu belgeyi de Adalet Bakanlığı'ndan alır. O zaman İçişleri Bakanı yanlış yere soruşturma açıyor. Soruşturma açması gereken yer Adalet Bakanlığı. Biz çünkü işe aldığımız her çalışanın adli sicil kaydını isteriz. Dolayısıyla bence bir başka soruşturma açılması gereken yer de bu 557 teröristi tutuklamıyorsa İçişleri Bakanlığı olduğunu düşünüyorum hatta bakanın kendisi olduğunu düşünüyorum. ben bu denli risk taşıyan güvenliği bu kadar riske taşıdığını gördüğü bir içişleri bakanıyla ilgili bir işlem başlatmıyorsa da ben bir vatandaş olarak sayın Cumhurbaşkanını göreve çağırıyorum. 

- Buradan hepinizin hafızanda tazelemesi gereken bir husus var aynı şahsiyetler İstanbul seçiminde de bütün sandık görevlilerini de terörist ilan ettiler. Çaldılar dediler sonra dediler ki biz bunu hukuken söylemedik siyasi olarak söyledik dediler. Günün sonunda ne oldu elde var sıfır. Tek bir kişi, bakın seçimin iptal edildiği sürecin öncesinde yine terörist ilan ettikleri binlerce kişiden tek bir kişi ile ilgili ne bir soruşturma ne bir tutuklama ne bir tespit yapıldı. Millet buna artık gülüyor.

- Bizler iki kere İstanbul’da halkın cevap verdiği yapılan hatadan sonra büyük bir demokrasi dersi vermiş bir süreci yaşamış insanlarız. İstanbul’la ilgili kim konuşuyorsa konuşsun 16 milyon insanın huzurunda konuşurken dikkatli olmaya davet ediyorum. Biz bugün İstanbul olarak 1 milyona yakın sosyal yardım talebi almış kurumuz. Burada bulunan belediye başkanı arkadaşlarım bunları milyonlarca diyebilecek bir durumdayız.

- Bu kadar güncel ekonomik ve problemli bir süreci yaşarken İçişleri Bakanlığı’nın ortaya koyduğu bu tavrı tamamen gündemi kaydırma başka yere taşıma çabası olduğunu düşünüyorum. Bizim verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Hele hele vatanperverliğimizi, cumhuriyetimize bayrağımıza olan duygularımızı sorgulayacak kişi henüz doğmadı bu topraklarda.

'11 BELEDİYE BAŞKANI OLARAK ORTAK AÇIKLAMA YAPACAĞIZ'

İmamoğlu'ndan önce söz alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da şunları söyledi: 

CHP’li 11 başkan olarak her ay 45 günde bir buluşarak karşılıklı görüş alışverişi yapıyoruz. En son Hatay’da toplanarak Atatürk’ün Ankara ziyaretinin tarihinde burada toplandık. Birazdan Anıtkabir’de toplanacağız, akşam oyun izleyeceğiz.

Bildiğiniz gibi yeni gündemler ortaya çıkmıştı. Bu gündemle ilgili mutlaka sorularınız olacak ama, bizler de bu akşam veya en geç yarın bu konularla ilgili 11 büyükşehir belediye başkanı olarak ortak kararlılığımızı gösteren bir açıklama yapacağız.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin