İBB'nin deprem bölgesine 118'inci TIR'ı yola çıkıyor. Bodrum Belediyesi'nin yardımları da dağıtılmaya başlandı

Türkiye'yi sarsan depremle ilgili yardım çalışmaları sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin afet bölgesine gönderilecek 118'inci TIR'ı yola çıkarken, Bodrum Belediyesi'nin yardım malzemeleri de depremzedelere dağıtılmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
İBB'nin deprem bölgesine 118'inci TIR'ı yola çıkıyor. Bodrum Belediyesi'nin yardımları da dağıtılmaya başlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından başlattığı, İBB Sosyal Hizmetler ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlıkları ile Afet Koordinasyon Merkezi koordinasyonundaki kampanya çerçevesinde toplanan yardım malzemeleri, afet bölgesine gönderilecek 118'inci TIR'a yüklendi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) depremin en çok etkilediği şehirlerden olan Hatay'dan sorumlu kıldığı İBB, başlattığı kampanya çerçevesindeki yardımları Yenikapı'da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi ve Kartal-Esentepe Mahallesi’nde bulunan İBB Lojistik Destek Merkezi’nde topluyor. TIR’larla deprem bölgesine gönderilecek yardım malzemelerinin bulunduğu bu iki merkez 24 saat boyunca açık.

İBB Sosyal Hizmetler ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlıkları ile Afet Koordinasyon Merkezi koordinasyonundaki kampanya çerçevesinde toplanan battaniye, ısıtıcı, el feneri, pil, kışlık giyim ve hijyenik ürünler gibi yardım malzemelerinin bulunduğu yardım kolilerinin 118'inci TIR'a yüklendiği bildirildi. TIR, Hatay’a gitmek üzere bugün yola çıkacak. 

Bodrum Belediyesi'nin yardımları dağıtılmaya başlandı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen iki büyük depremin ardından Bodrum’dan deprem bölgesine yola çıkan yardım TIR’ları bölgeye ulaşırken, yardımlar depremzedelere dağıtılmaya başladı.

Bodrum Kaymakamlığı koordinasyonunda Bodrum Belediyesi, odalar, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin destekleriyle Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi ile Bodrum Gençlik Merkezi’nde toplanan yardımlar, gerekli araç ve gereçler ile mobil mutfaklar, deprem bölgesine ulaşırken yardımlar dağıtılmaya başladı. 

SICAK YEMEK DAĞITIMI BAŞLADI 

Yardım araçlarının yanı sıra bölgede enkaz kaldırma çalışmalarına destek olmak amacıyla Bodrum Belediyesi’nden gönderilen araçlar da yerine ulaştı. Deprem bölgesindeki yurttaşlar 3 öğün yemek, sıcak çorba ve sıcak içecek dağıtımı yapmak üzere tahsis edilen 3 Mobil Mutfak da Bodrum Aşçılar Derneği gönüllüsü 7 aşçı ile birlikte bölgeye gönderilerek sıcak yemek dağıtmaya başladı. Bodrum’dan deprem bölgesine giden Mahalle Afet Gönüllüleri, AKUT ve Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği ekipleri enkazlarda arama kurtarma faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Bodrum Belediyesi; 5 arazi aracı, 2 transit minibüs, 3 mobil mutfak, 2 çekici, 2 kamyon, 1 akaryakıt tankeri, 2 kepçe, 1 lowbet, 1 ekskavatör, 1 ambulans, 4 cenaze aracı, deprem bölgesine gönderirken; 59 personel enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmalarında aktif rol alıyor. 1 mobil revir otobüsü ise 10 Şubat (yarın) sabah saatlerinde bölgeye hareket edecek.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da bölgede depremzedelerle, ilgili yetkililerle ve yardım gönüllüleriyle sıcak temaslarda bulunarak Afet Koordinasyon Merkezi’ne ve belediye yetkililerine anlık bilgilendirmeler yapıyor. Deprem bölgesi Hatay İskenderun’dan bilgi veren Başkan Aras, tüm Türkiye’nin tek yürek olduğu afet sonrasında bölgeye hemen ulaştıklarını aktarırken, depremzedelerin öncelikli ihtiyaçlarından olan barınma ve yemek ihtiyacını karşılamak üzere tüm hazırlıkları yaptıklarını iletti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin