İBB’den 1200 TL nakit desteği: İBB 1200 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların açılmasıyla beraber öğrencilerin masraflarına destek veriyor. İBB, İstanbul’da yaşayan öğrencilere 100 lira geri ödemeli 600 TL veya 1200 TL faizsiz destek vereceğini açıkladı. Denizbank işbirliği ile İstanbulkart sahiplerine verilecek olan destek ile ilgili olarak ise araştırmalar sürüyor. Peki İBB 1200 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
İBB’den 1200 TL nakit desteği: İBB 1200 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, okulların açılmasıyla beraber İstanbul’da yaşayan öğrencilere nakit destekte bulunulacağını açıkladı. Denizbank ve İBB iştiraki BELBİM ortaklığı ile gerçekleştirilecek olan İBB desteği kapsamında, öğrencilere 100 lira geri ödemeli 600 TL veya faizsiz 1200 TL masrafsız destek verilecek. Peki İBB 1200 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?

İBB’den 1200 TL nakit desteği: İBB 1200 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?

Destek Avans adıyla duyurulan kampanya kapsamında, İstanbulkart kullanan vatandaşlar 12 aya kadar vade seçeneği ile 1200 liraya varan destekten faydalanabilecek. Denizbank’ın değerlendirmesi sonrasında, bankanın müşterisi olan veya olmayan herkes bu nakit desteğinden yararlanabilecek.

ÖDEMELER İSTANBULKART’A

İBB’den 1200 TL nakit desteği: İBB 1200 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 2

Destek Avans adı verilen uygulama, İstanbulkart sahibi kişilerin kartlarına yatırılacak. Kullanılan destek avansı, ulaşım başta olmak üzere restoran, kafe, online alışveriş, halkbakkal, akaryakıt ve marketlerde kullanılabilecek.

 İBB sosyal medya hesabından duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, okulların açılmasıyla birlikte ailelere destek olmak istediklerini, İstanbulluların bu zor dönemde nefes almalarını sağlayacak bir iş birliği içerisinde olduklarını açıkladı.

İBB’den 1200 TL nakit desteği: İBB 1200 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 4

İmamoğlu, “İstanbul’da ihtiyaç sahipleri bir parça rahat nefes alsın. Hiç kimse ekonomik zorluklar karşısında kendini çaresiz hissetmesin. Özlemimiz ve gayretimiz budur” dedi.

İBB 1200 TL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasına göre 600 ve 1200 TL’lik yardım başvuruları istanbulkart.com.tr adresi üzerinden yapılacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin