İBB'de peş peşe istifalar. Vekil olmak isteyen İBB Meclis üyeleri istifa etti. İşte İBB Meclis Üyeliği'nden istifa eden isimler

Türkiye 14 Mayıs Pazar günü sandık başına gidecek. Türkiye için kritik olan seçimde cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçişecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim sürecini başlattı. Seçimlerde aday olmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis üyeleri de vekillik için istifa etmeye başladı. İşte istifa eden isimler...

Google Haberlere Abone ol
İBB'de peş peşe istifalar. Vekil olmak isteyen İBB Meclis üyeleri istifa etti. İşte İBB Meclis Üyeliği'nden istifa eden isimler

İBB Meclisi'nin mart ayı oturumlarının ikincisi dün Saraçhane'deki başkanlık binasında gerçekleştirildi. Toplantıda, CHP'li Orhan ÇAKIR ile İYİ Partili Taylan Yıldız milletvekili aday adaylığı için İBB Meclisi’nden istifa ettiklerini açıkladı.

CHP’li Orhan ÇAKIR, istifasını açıklarken yaptığı konuşmada, siyasetin uzun soluklu bir yol olduğunu belirterek, "Bu bir hizmet yarışıdır. İnşallah önümüzdeki süreçte şartlar müsait olursa, partimiz görev verirse bugün İstanbul’da görev yaptığımız gibi yarın da Ankara’da hizmet yapmak nasip olur” dedi.

İYİ Partili Taylan Yıldız da yaptığı ankete katılanların yüzde 90'unun TBMM’de gençliği temsil etmesi için kendisinin milletvekili olmasını istediğini belirtti. Yıldız, "Açtığım canlı yayında gençlere sordum TBMM’de milletvekili adayı olayım mı diye anket sonucunda gençler yüzde 90 milletvekili adayı olmamı istedi” dedi.

AK PARTİLİ İSİM DE İSTİFA ETİ

Kızılay'ın İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi, AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki (İBB) görevlerinden ayrıldı.

Ekşi, İBB'nin Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı ve AK Parti’den Maltepe Meclis üyesiydi.

Ekşi, son meclis konuşmasında şunları söyledi: “Dört yıllık bir çalışma dönemi içerisinde canlı bir dönemi yaşadık. Bugün itibariyle meclis üyeliğinden istifa ettik. Yeni bir döneme doğru düşünce ve hayallerimiz var. Çok güzel bir çalışmayı hep birlikte yaptık. İyi ki bu çalışmaları yapmışız. İyi ve güzel işleri hep birlikte yaparak devam edeceğiz. Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum.”

İYİ Parti İBB Grup Sekreteri ve Küçükçekmece Meclis üyesi Ali Kıdık'ın da milletvekilliği adaylığı için istifa edeceği öne sürüldü.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin