İBB Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. İBB Sözcüsü Murat Ongun, OGEM'i yani Oyun Geliştirme Merkezi'ni hayata geçirdiklerini açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden İstanbul halkına yeni bir hizmet daha... İBB Sözcüsü Murat Ongun, Oyun Geliştirme Merkezi'ni (OGEM) kurduklarını ve bu yeni hizmet ile birlikte genç girişimciler ve tasarımcıları bir araya getireceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İBB Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. İBB Sözcüsü Murat Ongun, OGEM'i yani Oyun Geliştirme Merkezi'ni hayata geçirdiklerini açıkladı

Murat Ongun, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "İBB Türkiye’de bir ilki daha hayata geçiriyor. Oyun Geliştirme Merkezi ile genç girişimcileri ve tasarımcıları bir araya getiriyor, oyun yazılımı geliştiriyoruz." dedi.

 

OGEM NEDİR?

OGEM'in sitesinde Oyun Geliştirme Merkezi'yle ilgili şu bilgiler yer alıyor.

Dünyada oldukça yaygın olan kamu destekli kuluçkalar ve programlar sayesinde Avrupa, oyun sektörünün en büyük merkezlerinden biri haline geldi. Londra ve Helsinki’den sonra İstanbul’u da Avrupa’daki bu merkezlerden biri haline getirmek için kurulan OGEM, İstanbullu oyun geliştiricilerine destek vermek, onları rekabetçi oyun pazarında güçlendirerek global geliştiriciler haline getirmek için yola çıkan kamu destekli bir kuluçka merkezidir.

Türkiye’nin lokomotif şehri İstanbul’u dijital oyun sektörünün merkez noktalarından biri yapmak amacıyla çalışmalara başlayan OGEM, oyun projesini hayata geçirmek isteyen genç girişimcilere farklı alanlarda destek sağlayarak onları güçlendiriyor.

 

Geliştiricileri sektörden mentorlarla bir araya getiriyor, ekiplerin bir arada çalışabilecekleri ve deneyimlerini paylaşabilecekleri çalışma alanları oluşturuyor ve oyunlarını sadece Türkiye’deki değil, tüm dünyadaki oyun severlerin beğenisine sunmaları için destekliyor.

İBB Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. İBB Sözcüsü Murat Ongun, OGEM'i yani Oyun Geliştirme Merkezi'ni hayata geçirdiklerini açıkladı - Resim : 2

OGEM'E KATILIM KOŞULLARI

OGEM’e katılmak için aşağıdaki koşulları sağlamanız gerekiyor.

Katılımcılar ekip ya da birey olarak katılabilir.

Yarışmaya her türden oyun türü olarak başvuru yapılabilir.

Katılımcıların; Ekip bilgisi, oyun bilgisi ve oyun dokümanları gibi dosyalar daha sonra istenecektir.

Katılımcıların hali hazırda bir oyunla başvurması zorunludur. Değerlendirmeler 50-50 olarak oyun ve ekip üzerinden değerlendirilecektir.

Katılımcıların en az bir oyun prototipine önceden sahip olmaları gerekmektedir.

 

Etiketler ibb murat ongun
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin