İBB İstanbulluları uyardı. Önce Meteoroloji sonra da İBB'den pazar sabahı için lodos fırtınası uyarısı geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi pazar sabahı için uyarı yaptı. İBB tarafından yapılan uyarıda "Pazar sabah saatlerinden itibaren lodos fırtınasının etkili olması beklenmektedir" denildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Valilik de sabah saatleri için benzer uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İBB İstanbulluları uyardı. Önce Meteoroloji sonra da İBB'den pazar sabahı için lodos fırtınası uyarısı geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi pazar sabahı için uyarı yaptı. İBB tarafından yapılan uyarıda "Pazar sabah saatlerinden itibaren lodos fırtınasının etkili olması beklenmektedir" denildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de sabah saatleri için benzer uyarılarda bulundu.

İstanbulluları hafta sonu lodos fırtınası bekliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara uyarı yapıldı. İl genelinde fırtınalı bir havanın etkili olacağının vurgulandığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İstanbulluların dikkatine! İl genelinde yarın (pazar) sabah saatlerinden itibaren, lodos fırtınasının etkili olması beklenmektedir."

100 KİLOMETREYİ BULACAK

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü de Marmara Bölgesi için fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da fırtına bekleniyor.

Rüzgarın, bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak yarın bölge genelinde (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) güney yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına (50-80 km/saat), Edirne ve Kırklareli çevreleri, Tekirdağ'ın doğusu ve İstanbul'un Avrupa Yakası'nda zaman zaman hamleli olarak tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. 

Fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

VALİLİK UYARDI

İstanbul Valiliği, kentte bu akşam başlayarak yarın etkisini artırması beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle vatandaşlara dikkatli olmaları çağırısında bulundu.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Meteoroloji'ye göre; rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak yarın bölge genelinde kuvvetli fırtına, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda ise hamleli olarak tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Dikkatli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin