İBB düğmeye bastı, İstanbul’a yeni 2625 taksi ve 1803 taksi dolmuş geliyor... Hazırlıklar ne aşamada? Tarih belli mi? Hangi hatlara eklenecek?

İBB’den İstanbul için beklenen taksi açıklaması Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe’den geldi. 2625 yeni taksi ve 1803 taksi dolmuş için İBB’nin hazırlık yaptığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İBB düğmeye bastı, İstanbul’a yeni 2625 taksi ve 1803 taksi dolmuş geliyor... Hazırlıklar ne aşamada? Tarih belli mi? Hangi hatlara eklenecek?

UKOME kararıyla, tamamlanan raylı sistemlerin ardından ihtiyaç fazlası olan 1803 minibüsün taksi sistemine dahil etmek için çalışma başlattı.

 İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul’da uzun zamandır hem vatandaşın hem de taksicilerin beklediği taksi sayısının artırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Katıldığı Fox TV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Gökçe, “Dezavantajlı vatandaşlarımızın taksiye erişim hakkı kutsal ve temel bir hak. Yürüme zorluğu çeken yaşlı, hamile vb. işin içine katınca bu sayı yaklaşık 1 milyona ulaşıyor. Umarız ki en kısa sürede 500'ü Engelsiz, toplamda 2625 yeni nitelikli ve güvenli taksiyi sisteme katıyoruz” dedi.

1803 TAKSİ DOLMUŞ EKLENECEK

Gökçe taksi sayısına ek olarak taksi dolmuş sayısında da artış yapılacağını belirtti: “Tamamlanan raylı sistemlerimiz sonrası yaptığımız analizlerde 1803 adet ihtiyaç fazlası minibüs olduğunu gördük. Bu araçları taksi sistemine dahil ederek, taksi hizmetinin erişimini kolaylaştıracak ve niteliğini artıracağız.”

Gökçe, yeni sistemle taksi hizmetinin erişiminin kolaylaştırılacağını ve niteliğinin artıracağını belirtti: “Taksiye dönecek minibüsün plaka sahibi ve şoförlerden, ‘Aracımı yeni tip, geniş hacimli, yüksek konforlu bir araç haline getireceğim’ taahhüde alacağız. Bu aracın yolcu ile şoför arasında güvenlik bölmesi olacak. Hijyen koşulları sağlanacak. İstanbulkart’a entegre olacak. Kredi kartı gibi farklı ödeme seçeneklerini kullanacak. Kameralarla denetlenmeyi, anlık şikâyet bildirimi almayı kabul edecek.”

TAKSİCİLER ZAM İSTİYOR

Öte yandan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi ücret tarifelerinin çok düşük olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı: "Toplu taşımaya yoğunluktan binemeyenler, taksi toplu taşımadan ucuz olduğu için taksiye yöneliyor. Taksi tarifesi artmalı. En az yüzde 50 oranında zam talebimiz var. İstanbul'da trafik çok yoğun, bazen trafikte kilitlenip kalıyoruz. Bekleme, açılış ve kilometre ücretlerine en az yüzde 50 zam yapılmasını İBB'den talep ediyoruz."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin