İBB burs miktarını artırdı. 2023 İBB burs başvurusu nasıl yapılır? İşte burs başvurusu ekranı

İBB öğrencilere bu yıl da burs imkanı sağlayacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 6 bin TL olarak bilinen burs yardımını 7 bin 500 TL'ye çıkardıklarını duyurdu. Öğrenciler İBB burs başvurularını online olarak gerçekleştirebilecek. İşte İBB burs başvurusu şartları ve başvuru ekranı.

Google Haberlere Abone ol
İBB burs miktarını artırdı. 2023 İBB burs başvurusu nasıl yapılır? İşte burs başvurusu ekranı

2023 - 2024 dönemi için İBB'nin öğrencilere vereceği burs miktarı 7 bin 500 TL'ye çıkarıldı.

26 Eylül'de başlayan İBB burs başvurusu için son tarih 20 Ekim olarak belirlendi. Başvurular İstanbul Senin uygulaması üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

İBB BURS BAŞVURUSU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, öğrencinin İstanbul’da eğitim görüyor olması veya ailesinin İstanbul’da ikamet etmesi, ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencileri, normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam edenler, devlet üniversitesinde okuyanlar veya özel üniversitede %100 burslu okuyanlar, ara ve son sınıf öğrencileri için yıl sonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4,00 üzerinden 2,00 not ortalamasına sahip olanlar ve gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olan herkes başvuru yapabilir.

KİMLER İBB BURS BAŞVURUSU YAPAMAZ?

Açık öğretimde okuyan öğrenciler, yurtdışında öğrenim gören öğrenciler, ücretli değişim programında bulunanlar, ön lisans ve lisans 30 yaşından büyükler, yüksek lisans ve doktora 40 yaşından büyükler, öğrenim görüyorken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar ve sabıka kaydı olanlar İBB burs başvurusunda bulunamayacaklar.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin