İBB Başkanı İmamoğlu'ndan manevra. Zabıta krizi sonrası ilk buluşma! Sözcü gazetesinin sahibinin annesinin evine zabıta gitmişti gazete İmamoğlu'na ambargo koymuştu: Sarılıp barıştılar büyük kavga nasıl bitti?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Sözcü gazetesi arasındaki kavga sona erdi. 11 Haziran'da "İBB'nin Levent'teki arsa satışınsa süpriz isimler" başlıklı haber ve aynı konu ile alakalı 28 Temmuz'da yapılan haberler sonrası İmamoğlu ile gazete arasında kriz çıkmıştı. Sözcü GYY'si Metin Yılmaz, "Bir haberciden intikam almak için gazeteye yapılan bir hareket var" demişti. Ancak İmamoğlu dün gazeteyi ziyaret etti, Yılmaz ile İmamoğlu sarılıp poz verdi. Peki kavga nasıl bitti?

Google Haberlere Abone ol
İBB Başkanı İmamoğlu'ndan manevra. Zabıta krizi sonrası ilk buluşma! Sözcü gazetesinin sahibinin annesinin evine zabıta gitmişti gazete İmamoğlu'na ambargo koymuştu: Sarılıp barıştılar büyük kavga nasıl bitti?

Sözgü gazetesi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki kavga sarılarak sona erdi. Geçtiğimiz Eylül ayından beri gazete İmamoğlu haberlerini yayınlamıyordu. Ancak İBB Başkanı İmamoğlu dün gazeteyi ziyaret etti. Daha önce kendisi hakkında açıklamalar yapan Sözcü gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ile sarmaş dolaş poz verdi. Peki bu kavga nasıl başladı, neden sona erdi?

Sözcü gazetesi İmamoğlu ve İBB'nin haberlerine ne gazetede ne de internet sitesinde yer vermiyordu. İddiaya göre İBB, Levent'teki araziyle ilgili imaz izni haberleri sonrası Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın annesinin evine zabıta göndermiş, gazete de İmamoğlu ve İBB'ye karşı ambargo kararı almıştı. 

"HABERCİDEN İNTİKAM ALMAK İÇİN..."

Yaşanan gerginlik hem Sözcü hem de İBB yetkilileri tarafından doğrulanmıştı. Sözcü gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada iki aydır İmamoğlu ile problemleri olduğunu açıklamış belediyenin zabıta baskınını kast ederek şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Bize ne yaptığını kendisine sorun. Ne yaptığını duysanız gazeteciler olarak sizin de çok ağırınıza gider, bize hak verirsiniz. Gazetenin üzerinden, gerçek bir haberin üzerinden yapılan bir hareket söz konusu. Bir haberciden intikam almak için gazeteye yapılan bir hareket var. Çok yanlış şeyler..." 

 

HANGİ HABERLER KRİZ YARATTI?

İsmail Şahin’in 11 Haziran’da ”İBB’nin Levent’teki arsa satışında sürpriz isimler” ve 28 Temmuz’da yayımlanan ”İmar planı iptal edilen Etiler Polis Yüksekokulu arazisinde inşaat devam ediyor!” başlıklı haberlerinin İmamoğlu ve Sözcü gazetesi arasındaki gerginliklerin başlamasına neden olduğu iddia edilmişti.

İBB'ye yakın olduğu bilinen Twitter hesaplarından Sözcü gazetesinin İBB'ye sansür uyguladığı paylaşımları yapılırken iddialara ilişkin olarak Medyascope'tan Ali Deniz Çakır'a konuşan Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, gerilim yaşandığını doğruladı.

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan manevra. Zabıta krizi sonrası ilk buluşma! Sözcü gazetesinin sahibinin annesinin evine zabıta gitmişti gazete İmamoğlu'na ambargo koymuştu: Sarılıp barıştılar büyük kavga nasıl bitti? - Resim : 3

SARMAŞ DOLAŞ BARIŞTILAR

Aylardır devam eden Sözcü ve İmamoğlu arasındaki gerginliğin bugün sona erdiği ortaya çıktı. Gazetenin bugünkü manşetinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vardı. İmamoğlu ve Metin Yılmaz'ın sarıldığı kare de gazetenin internet sitesine konuldu.

Gazetede "Sözcü'ye teşekkür ziyareti" başlıklı fotoğrafta "Gazetemizi ziyaret eden İmamoğlu'nu Genel Yayın Yönetmenimiz Metin Yılmaz ağırladı. İmamoğlu haber desteği için teşekkür etti" ifadeleri yer aldı.  Oysa ki gazete Eylül ayından bu yana İBB ve İmamoğlu için haber ambargosu uyguluyordu. Olmayan haber desteği için 'İmamoğlu haber desteği için teşekkür etti' ifadelerinin yazılması kafa karıştırdı. 

Aylar süren ambargo, karşılıklı açıklamalar ve " Bir haberciden intikam almak için gazeteye yapılan bir hareket var. Çok yanlış şeyler..." ifadelerinden sonra imar haberi ve zabıta krizinin nasıl çözüldüğü merak konusu oldu. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin