İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a metro yanıtı. Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu tartışması. Açıklamalar peş peşe geldi. Murat Ongun da Bakanlık açıklamasından sonra logoya dikkat çekti

Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi. Erdoğan, "Bazıları bizim yaptığımız raylı sistemleri sahiplenmeye çalışıyor." dedi. İmamoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da İmamoğlu'na yanıt verdi. Murat Ongun ise logoya dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a metro yanıtı. Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu tartışması. Açıklamalar peş peşe geldi. Murat Ongun da Bakanlık açıklamasından sonra logoya dikkat çekti

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Buradaki konuşmasında yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Erdoğan, ''Bazıları bizim yaptığımız raylı sistemleri sahiplenmeye çalışıyor. Bunların kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Sel oluyor, İstanbul'un belediye başkanı nerede? Bodrum'da. Ama Erdoğan'ın bakanları nerede? Vakaların olduğu yerde'' ifadelerini kullandı.

Törene davet edilmeyen Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.

İmamoğlu, "Bugün açılışı yapılan metro hattının maliyeti İBB tarafından karşılanmaktadır. Yani, aslında tüm ülkede olduğu gibi yatırımların tek sahibi kıymetli vatandaşlarımızdır. Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu İstanbul’umuza hayırlı olsun" dedi.

İmamoğlu'nun çıkışına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) cevap verdi.

Söz konusu metronun 4,4 milyar liraya mal olduğunun belirtildiği açıklamada, "Yatırım; Bakanlığımız bütçesinden AYGM tarafından gerçekleştirildi. İstanbul’a ve ülkemize hayırlı olsun!" ifadesine yer verildi.

 

"O LOGO 16 MİLYON İSTANBULLUNUN LOGOSU"

İBB Sözcüsü Murat Ongun da konuyla ilgili açıklamada bulundu. "O logo 16 milyon İstanbullunun logosu" diyen Ongun, "Bu hattın parasını İBB ödüyor. Hattı İBB’nin Metro İstanbul şirketi işletiyor. Bu metroya İstanbulkart ile biniliyor.

Logo kapatmakla İBB yok olmaz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin