İBB Başkanı İmamoğlu'na siyasi yasak verilecek mi. Avukatı açıklama yaptı: Hakim ceza verme eğiliminde. Yarın yargılanacak İmamoğlu'na siyasi yasak gelirse ne olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılanmasında siyasi yasak cezası alması konuşuluyor. İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat konuya ilişkin açıklamalarında hakimin siyasi yasak cezası getirme eğiliminde olduğunu söyledi. Sosyal medyada duruşma gündem oldu. İlk desteklerden biri aralarında problem olduğu söylenen Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi.

Google Haberlere Abone ol
İBB Başkanı İmamoğlu'na siyasi yasak verilecek mi. Avukatı açıklama yaptı: Hakim ceza verme eğiliminde. Yarın yargılanacak İmamoğlu'na siyasi yasak gelirse ne olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılanmasına yarın devam edilecek.

"HEMEN DEĞİL ADİL YARGILAMA İSTİYORUZ"

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, ANKA'ya yaptığı açıklamada, “Geçen duruşmada tanıklarımız dinlenmedi, uzman mütalaamız dikkate alınmadı. Dolayısıyla bir an evvel karar verme isteğini sözlü olarak söyledi hâkim bey. Fakat biz bir an önce karar vermesinden ziyade adil bir yargılama yapılmasından yanayız.

"SÖZÜ EDENE LAF YOK AMA..."

Bir ‘ahmak’ sözünü eden birisi var ilk kez. Bu sözü edene hiçbir işlem yok ama bu sözü iade edene bir dava açılmış durumda. Hâkim ceza vermek eğiliminde olduğunu gösterdi. Hukuka uyulacaksa mahkemenin yarın bir karar vermemesi gerek” dedi.

Polat,  “Bir an evvel karar verme isteğini sözlü olarak söyledi hâkim bey. ‘Gecikiyoruz’ diyerek bir an önce karar vermekten yana. Fakat biz bir an önce karar vermesinden ziyade adil bir karar verilmesinden, adil bir yargılama yapılmasından ve bu beklentimizden hareketle tüm savunma delillerimizin toplanmasını tercih ediyoruz. Çünkü; bunlar olmadan, savunma delillerimiz toplanmadan adil bir yargılama yapılamayacak ve kamuoyunun vicdanında da bizim vicdanımızda da soru işaretleri çoğalacak." dedi.

"HAKİM CEZA VERME EĞİLİMİNDE OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

"Zaten hâkim bey duruşmada, bizim ret gerekçesi yaptığımız bir sözü vardı. ‘Savunma hakkımızı kısıtlıyorsunuz’ dediğimizde, ‘Siz de bozma nedeni yaparsınız o zaman’ diyerek, ceza vermek konusundaki görüşünü de deklare etmiş oldu. Dolayısıyla bir an önce karar vermek değil, adil bir karar vermenin ve adil bir yargılama yapılmasının önemli olduğu konusundaki ısrarlı taleplerimizi dile getireceğiz. Delillerimizin tamamının toplanmasını ve değerlendirilmesini ondan sonra bir karar verilmesini talep edeceğiz."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 13 bin oy farkla kazandığı 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iptal edilmesi üzerine yaptığı basın açıklamasında, “YSK Başkanı’na ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis ve Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi uyarınca “siyasi yasak” talebiyle yargılanmasına yarın Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. İmamoğlu'na ceza verilmesi durumunda siyasi yasağın da önü açılabilecek.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Yarın gerçekleşecek duruşma öncesi sosyal medyada, “İstanbulYargılanıyor” etiketi ile destek mesajları paylaşıldı. Etiket en çok paylaşım yapılan etiketler listesine girdi. 

KAFTANCIOĞLU DESTEK VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için açılan etikete ilk destek verenlerden biri de son dönemde aralarında gerginlik olduğu konuşulan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan geldi.

Kaftancıoğlu paylaşımında, “Sadece İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu değil, 16 milyon İstanbullunun iradesi ve İstanbul yargılanıyor” dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin