İBB Başkanı İmamoğlu Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifini nasıl karşıladığını açıkladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı yardımcılığı ile İBB Başkanı görevinin aynı anda olamayacağına ilişkin iddialara yönelik, "Ben şu anda bir makam tarifi veya o tür süreçlerle alakalı hiçbir duyguya sahip değilim" cevabını verdi.

Google Haberlere Abone ol
İBB Başkanı İmamoğlu Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifini nasıl karşıladığını açıkladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT’de taşeron olarak çalışan 545 personelin kadroya geçiş töreni sonrası basının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Altılı Masa yaşanan krizin sorulduğu İmamoğlu, "Önümüze bakıyoruz. Güzel günler bizi bekliyor. Çok zor bir zamandan geçiyoruz. Başta deprem bölgesinde yaşananlardan ötürü bir yandan güzel İstanbul'umuzun her konusuna hakim işlerimizi yönetirken, bir yandan da deprem bölgesiyle ilişkimizi ve diyaloğumuzu en güçlü şekilde devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının sorulması üzerine şunları dedi: “Bu yolculukta hem ben hem Sayın Mansur Yavaş arkadaşım olmak üzere altılı masaya, altı lidere katkı sunan cumhurbaşkanı adayımızın da 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanı olması için elinden geleni yapan bir süreç tarifiyle güçlü bir yolculuğa başladık. Hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın. Memleketimiz ve milletimize şimdiden güzel bir gelecek sağlasın.”

"HİÇBİR DUYGUYA SAHİP DEĞİLİM"

Cumhurbaşkanı yardımcılığı ile İBB Başkanı görevinin aynı anda olamayacağına ilişkin iddialara sorulduğu İmamoğlu, "Ben şu anda bir makam tarifi veya o tür süreçlerle alakalı hiçbir duyguya sahip değilim. Tek bir duygum var, 14 Mayıs'ta seçimi kazandıracak aklı, stratejiyi ortaya koyan insanlar olmak. Hep ne söyledim; 'Ben bu sürecin en çalışkan neferi olacağım." Bunu sahada göreceksiniz."

İmamoğlu, 2024’teki yerel seçime ilişkin bir soruyuysa şöyle cevapladı: “Memleketteki o kadar uzun vadeli şeyler konuşmak keşke mümkün olsa, iki günde üç günde bile neler yaşıyoruz. Sadece bugünden her şey çok güzel olacak diyeyim size.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin