İBB Başkanı İmamoğlu CHP Grup Toplantısı'na katıldı. Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na: Ben ve İmamoğlu baba oğul gibiyiz ona sahip çıkmak boynumun borcudur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki makamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile buluştu. İmamoğlu, CHP'nin grup toplantısına katılıyor. Buluşmadan ilk kareler servis edildi. CHP Grup Toplantısı Özgür Özel tarafından açıldı. Oturumu yöneten Özel, "Gözbebeği Başkan" diyerek İmamoğlu'nu anons etti. Anonsun ardından Kılıçdaroğlu partililerine seslendi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını "Herkes Bay Kemal'i beklesin" diyerek bitirdi.

Google Haberlere Abone ol
İBB Başkanı İmamoğlu CHP Grup Toplantısı'na katıldı. Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na: Ben ve İmamoğlu baba oğul gibiyiz ona sahip çıkmak boynumun borcudur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki makamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile buluştu. İmamoğlu, CHP'nin grup toplantısına katıldı. Buluşmadan ilk kareler servis edildi.

CHP Grup Toplantısı Özgür Özel tarafından açıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, grup toplantısının açılışını yapan Özgür Özel tarafından 'gözbebeği başkan' denerek anons edildi.

Anonsun ardından Kılıçdaroğlu partililerine seslendi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Ülkede pek çok haksızlık var. 90 yaşında insan hapiste tutulmaz. Yazıktır günahtır. Eğer devlet olarak siz bunu yapmaya kalkarsanız kişilerden intikam alırsınız. İntikam duygusuyla devlet yönetilmez."

"Herkes şunu çok iyi bilir. Eğer Kılıçdaroğlu bir olaya el attıysa çözülünceye kadar mücadelesini verir. Bize oy versin veya vermesin adalet duygumu bilir, ayrım yapmadığımı bilir, kinden ve öfkeden arındığımı bilir. Dolayısıyla bunu bildikleri için vatandaşlar dertlerini bana anlatır.

Taşeron işçiler; ilk taşeron işçilerin Erzurum'da örgütledim, dernek kurun dedim. Bir süre sonra tamamını İstanbul'da topladım, hepsi için mücadele verdim. Ve onlara kadro sözü verdim ve kadrolarını hükümet teslim etmek zorunda kaldı ve verdi. 150 bin taşeron işçi kaldı, söz veriyorum her biriniz beklemeden kadro sahibi olacaksınız."

6 YAŞINDAKİ ÇOCUK

"Merkez Bankası'nın önüne Kılıçdaroğlu neden gitti? Enflasyonla mücadele edin diye gitti. Yapmadılar. Kılıçdaroğlu TÜİK'e niye gitti? İşçinin emeklinin düşük maaş alması için çalışıyorlar, işçinin emeklinin hakkını teslim edin diye gitti. MEB'in önüne niye gitti? Dayısı olmayanın arkasında durmak için, onların hakkını korumak için gitti. Et ve Süt Kurumu'na niye gittik? Çocukların büyümesi lazım, bunun için gittim. Son olarak Adalet Bakanlığı'na yürüdük. 6 yaşındaki çocuğa sistemli tecavüz edilmesi ve bunun karşısında iktidarın suskun olması... Bunlarda vicdan yok, ahlak yok...

Arkasındaki güç kim? Bunun cevabını hala alamadım. 1 çocuğun hakkı için, 6 yaşındaki bir çocuğun hakkı ve hukuku için gittim oraya. Sonra ne oldu? Devletin refleksi çalışmaya başladı. Demek ki bu kardeşiniz haklı."

"3 adım sonrasını bırakın yarın sabahı bilmiyorlar. Tek söyledikleri biz yaparız."

"Sen bizi engellemeye kalkacağına git millete hizmet et."

"Okul sütü programını yeniden başlatın."

"Çiftçi borç batağında, 276 milyar bankalara borcu var. Çiftçiye verilen destek 39 milyar lira, oysa kanuna göre verilmesi gereken destek 134 milyar lira. Para nereye gidiyor?"

"Çiftçilerin bankalardan aldığı kredilerin faizlerini sıfırlayacağız. KDV ve ÖTV'siz kırmızı mazot getireceğiz."

İMAMOĞLU KARARI

"Soru: Önce düzmece bir dava açtılar mı? Evet açtılar. Asla çıkarılamayacak bir kararı mahkemeden çıkardılar mı? Evet çıkardılar. Her şeyi alenen yaptılar. 85 milyonun önünde adaleti katlettiler. 

"Neymiş, "16 milyon insanın sevgilisini görevden alacakmış" Sen kimsin? Sen Ekrem İmamoğlu'nun tırnağı bile olamazsın. Sen kendini nasıl onunla kıyaslarsın? Sen atamayla gelmişsin o seçimle gelmiş."

"İmamoğlu size büyük lokmadır, boğazınıza takılır boğulursunuz. Boğarız sizi, boğarız."

"Dava zaten düzmeceydi. Saray'ın tercih ettiği ama asla hakimlik statüsü olmaması gereken bir kişiyi oraya oturttular. Kararı okurken savcı orada yoktu. Hakim hakim değil ki. Böyle yapacaksın dediler, o da gereğini yapıyor."

"Millet isyan etmeye başladı. Bu kadar adaletsizlik olmaz diye. Bu sefer döndüler biz ne yaptık dediler. Bunların tek işi dezenfermasyon. Önce kafaları karıştıralım dediler. Bu komplodur dediler. Dikkatleri dağıtmak için cambaza bak oyununu oynadılar."

"Ben İmamoğlu ile baba oğul gibiyiz. Ona sahip çıkmak benim de boynumun borcudur. Erdoğan'a da insani olarak bir şey söylemek isterim. İhtiras doymak bilmeyen bir canavardır. İhtirasının esiri olma. Kin ve öfke kusma. Adil olmaktan ayrılma. Sana öğretmediler mi adaletin dürüstlüğün kucaklaşmanın ne olduğunu? İhtirasına teslim oluyorsan süren dolmak üzere. 4-5 ay sonra her şeyi göreceksin."

İBB Başkanı İmamoğlu CHP Grup Toplantısı'na katıldı. Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na: Ben ve İmamoğlu baba oğul gibiyiz ona sahip çıkmak boynumun borcudur

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu toplantı öncesi Meclis'teki makamında görüştü.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin