İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'gizli' görüşmeleri ifşa oldu. Barış Yarkadaş'tan bomba kulisler... Yarkadaş, İmamoğlu'nun planını anlattı. İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçti

tv100.com yazarı gazeteci Barış Yarkadaş tv100'ün ses getiren programı Taksim Meydanı'nda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumartesi gününden bu gece saatlerine kadar yaptığı 'gizli' görüşmeleri tek tek anlattı. Yarkadaş, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın kesinlikle Cumhurbaşkanlığına aday olmadıklarını kamuoyuna duyuracaklarını söyledi. Yarkadaş, İmamoğlu'nun adaylıktan vazgeçtiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'gizli' görüşmeleri ifşa oldu. Barış Yarkadaş'tan bomba kulisler... Yarkadaş, İmamoğlu'nun planını anlattı. İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçti

tv100'ün gündem belirleyen programlarından Taksim Meydanı'nda siyaset gündemi sıcağı sıcağına masaya yatırıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yarın CHP Grup Toplantısı'na katılma kararı aldı, kulisler hareketlendi.

Barış Yarkadaş, cumartesi sabah 08:00'de Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile baş başa görüştüğünü söyledi. Görüşmede İmamoğlu, yaşadığı mağduriyeti anlattı ve Kılıçdaorğlu'na Genel Başkanım adaylığınızın arkasındayım dedi.

Pazar günü ise İmamoğlu belediye çalışanları ile bir araya geldi. İmamoğlu, "İBB'de çok güzel işler yapacağız, hizmetler yapacağız" dedi.

Bu sabah İstanbul Planlama Ajansı'nda Ekrem İmamoğlu toplantı yaptı. İmamoğlu, "Çelik çekirdek ekibine İBB faaliyetlerine odaklanalım, İstanbul'da yapacak çok işimiz var." dedi.

İmamoğlu adaylıktan vazgeçti.

Fuat Uğur ise Yarkadaş konuşurken araya girerek, "Kılıçdaroğlu görüşmede yani ayar verdi" ifadelerini kullandı.

IPA'daki toplantının ardından İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak CHP Grup Toplantısı'na katılmak istediğini belirtti.

Kılıçdaroğlu da memnuniyetle karşıladı.

Yarkadaş, "İmamoğlu aday olamayacağını gördü." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, bir ay önce İBB'ye davet ettiği arkadşalarına 'Ben Türkiye'yi yönetmeye hazırlanıyorum." diyordu.

İmamoğlu Saraçhane'deki tabloyu CHP tabanının kırgınlığını ve Kılıçdaroğlu'nun kararlığını görünce bu kararı verdi. İmamoğlu CHP örgütüne bir gül atacak. Şu an için İmamoğlu'nun bir grup konuşma yapması beklenmiyor.

Belki Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu salona birlikte girecekler. İmamoğlu ve Mansur Yavaş kesinlikle Cumhurbaşkanı adayı olmadıklarını kamuoyuna açıkça ilan edecekler.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin