İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ceza sonrası kritik uyarı. Aytunç Erkin tv100 canlı yayınında anlattı. İmamoğlu ve ekibi 'siyaseten' yok olabilir...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi ve siyasi yasak getirildi. İmamoğlu İstanbullulara Saraçhane'deki İBB binası önünde toplanma çağrısında bulunmuştu. İmamoğlu'nun kararı aldığı anlarda yanında bulunan Aytunç Erkin tv100 canlı yayınında yaşananları anlattı. Erkin, “Ekrem İmamoğlu ve ekibi bu süreci iyi yönetemezlerse siyaseten yok olabilirler” dedi.

Google Haberlere Abone ol
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ceza sonrası kritik uyarı. Aytunç Erkin tv100 canlı yayınında anlattı. İmamoğlu ve ekibi 'siyaseten' yok olabilir...

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Bülent Kaya, Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, TÜRKAD Başkan Yardımcısı Avukat Cem Kaya; tv100'ün Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

tv100'deki programda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasakla cezalandırılmasına karar verilmesi de masaya yatırıldı.

"İyi yönetemezlerse siyaseten yok olabilirler"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o dönem zorlu süreci iyi yönettiğini ifade eden Aytunç Erkin, "‘Kemal Kılıçdaroğlu neden Almanya’da?’ sorusu konuşuluyor. Şu an da Almanya’da tatil var ve çok sayıda ilişki kurma zamanı değil gidince. ‘Davanın bugün olduğunu bilip de bir gün sonraya da erteleyebilirsin’ diyorlar. Bu yönde baktığımız zaman bu anlamda Meral Akşener ile Ekrem İmamoğlu’nun yakınlığı dikkat çekici oldu. Ben gelmeden önce o dönem AK Parti’de milletvekilliği yapmış birisi ‘Bu süreçleri iyi yönetemezsen kaybolup gidersin’ dedi. Erdoğan yasaklı olduğu süreci iyi yönetmişti. Ve o süreç içinde bir lider çıkmıştı. Ekrem İmamoğlu ve ekibi bu süreci iyi yönetemezlerse siyaseten yok olabilirler. Buna da bir gerçek olarak bakıyorlar” ifadelerini kullandı.

İşte Erkin'in tv100 canlı yayınındaki o sözleri:

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin