İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Saraçhane'de açıklama yaptı. Akşener'den İmamoğlu için adaylık sinyali: Bu şarkı burada bitmez

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına ve İmamoğlu için siyasi yasak getirilmesine karar verildi. Karar sonrası binlerce İstanbullu Saraçhane'de toplandı. İmamoğlu Saraçhane'de İstanbullulara seslendi. İmamoğlu'nun ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener de kalabalığa seslendi. Akşener, "Bu şarkı burada bitmez dedi. Akşener yaptığı açıklama ile İmamoğlu'nun adaylığı için sinyal vermiş oldu. İmamoğlu da Twitter'dan 6'lı masaya çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Saraçhane'de açıklama yaptı. Akşener'den İmamoğlu için adaylık sinyali: Bu şarkı burada bitmez

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verildi. İmamoğlu'na siyasi yasak da verildi.

İmamoğlu'nun çağrısı ile binlerce İstanbullu Saraçhane'de toplandı. İmamoğlu İBB önünde kalabalığa seslendi.

 İBB Başkanı İmamoğlu'nun açıklaması şöyle:

Saraçhane'ye evinize hoş geldiniz. İstanbul sizin. İstanbul 16 milyon İstanbullunun. Hangi çılgın millete ait sürecin önüne set kurabilirmiş, hangi çılgın zincir vurabilirmiş. Hiç kimse vuramaz. Bu akşam birlikteyiz. Yarın çoğalarak daha fazla birlikte olacağız.

Şimdi birlik ve beraberliğimizin güzel bir anını bu akşam başlatıyoruz. Yarın çok daha büyüyecek. Genel başkanlarımız burada olacak. Hep birlikte olacağız. Bu akşamın taçlanması için size hitabı için İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i davet ediyorum.

MERAL AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

Meral Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Hey gidi Saraçhane ne çektiniz be. Biz yuhlamayız gereğini yaparız. O büyükşehir belediye başkanı İstanbullu'ya seslenip demişti ki "Bu şarkı burada bitmez" Bugün bu şarkı da burada bitmeyecek. Bugün iktidarda yarından çok korkan bir irade var. İnsanlar korktuğu zaman ceza verirler, zulüm yaparlar, haksızlık yaparlar. Bugün Ekrem kardeşim, Ekrem Başkan için verilen bu kararın arkasında size duyulan, demokrasiye duyulan, millet iradesine duyulan bir korku var. Onlar korkuyor ama biz korkmuyor. Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat diyoruz. 

Onlar istifa etmez. Sandıkta gereğini yapacaksınız. Hür iradenizle, helal oylarınızla demokrasiyle 'sizi gönderiyoruz. Korkunun ecele faydası yoktur.

Ne olacak biliyor musunuz? Bugün bu kararı verenler siyah cübbelerini haksızlığa kılıf edenler, verdikleri kararın başında 'Türk milleti adına' diyecekler. Ne yapacaksınız? Sandıkta gereğini yapacaksınız. Hem de o sandıkta hür iradenizle, helal oylarınızla, demokrasiyle diyeceksiniz ki 'Hadi bakalım sizi gönderiyoruz' diyeceksiniz. 'Korkunun ecele faydası yoktur' diyeceksiniz. Asıl acı olanı bunları yaşayanların Ekrem başkanın sizin iradenizle, gücünüzle, millet iradesiyle seçilmiş İstanbul büyükşehir belediye başkanına bir tiyatro neticesinde bu cezanın verilmesi. Benzer cezayı dün nasıl bu millet yırttıysa, bugün verilen o cezayı da yırtacaksınız. Sandıkta yırtacaksınız, demokrasi ile yırtacaksınız.

İMAMOĞLU 6'LI MASA'YA ÇAĞRIDA BULUNDU

İmamoğlu Twitter hesabından çağrıda bulunarak, "Millet, iradesine liderleriyle sahip çıkıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın Karamollaoğlu, Sayın Babacan, Sayın Davutoğlu ve Sayın Uysal’la buluşmak üzere sizleri yarın saat 16.00’da, Saraçhane’de, birliğe ve dayanışmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

İşte İmamoğlu'nun o tweeti:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin