İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hain patlamanın yaşandığı İstiklal'de! İmamoğlu kaldırılan saksılar hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama sonrası cadde de bulunan esnafları ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hain patlamanın yaşandığı İstiklal'de! İmamoğlu kaldırılan saksılar hakkında konuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sabah saatlerinde beraberindeki belediye bürokratları ile birlikte dün Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi'nde patlamanın meydana geldiği alanı ziyaret ediyor. Cadde de bulunan esnaflara geçmiş olsun ziyaretinde bulunan İmamoğlu, cadde de bulunan vatandaşları da selamladı.

Vatandaşlara morallerinin yüksek tutmalarını isteyen İmamoğlu, kendisinin her sabah İstiklal'de olacağını söyledi. Yaraları birlikte saracaklarını ifade eden İmamoğlu, patlamanın olduğu alana karanfil bırakarak," Yüzünüz güneş açsın. Bir avuç terörist başımızı öne eğemez." dedi.

SAKSILARA SUÇ BULMAK AKIL KARI DEĞİL

Patlamanın olduğu cadde de kısa bir açıklama yapan İmamoğlu, "Yaralılar oldukça iyi durumda. Tedavileri devam eden yaralılar bir kısmı evine gönderildi. Bugün barış için huzur için buradayız. Burada durumlar normalleşene kadar her sabah buradayım. Saksılara suç bulmak akıl karı değildir. Bunları Allah'a havale ediyorum. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın yanındayız. Bu konuda kararlıyız 86 milyon birlikte, beraber yaşayacağız. Bir avuç terörist başımızı öne eğemez."

"Hepimize geçmiş olsun. kaybettiğimiz canlar hepimizi üzmüştür. 16 milyon İstanbullu başta olmak üzere, 86 milyon olarak terörizme karşı başımızı asla öne eğmeyeceğiz. Allah milletimizi korusun. Devletimizle birlikte, beraber şekilde terörizme karşı mücadelemizi sürdüreceğiz"

YARALILARI ZİYARET ETTİ 

İstiklal Caddesi'nde dün yaşanan patlamanın ardından bazı yaralılar Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün saat 10.00 sıralarında hastaneye gelerek yaralıları ziyaret etti. İmamoğlu, doktorlardan yaralılar hakkında bilgi aldıktan sonra durumu iyi olan hastalarla sohbet etti. Yaralıları ziyaretinin ardından açıklama yapan İmamoğlu patlamada yaralananlara geçmiş olsun dileyerek "Hepimizi çok üzen bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hain patlamanın yaşandığı İstiklal'de! İmamoğlu kaldırılan saksılar hakkında konuştu

Elbette terörü kınıyoruz. Allah memleketimizi ve insanlarımızı terörden korusun. Dün İstiklal Caddesi'nde can kayıpları yaşadık, onların yasını tutuyoruz. Terör saldırısında canını kaybeden kim olursa olsun bizim canlarımız. Hastanede ziyarette bulunduk. Durumları iyi olan yaralılarımız var. Diğer hastanelerdeki yaralılarımızla ilgili süreç iyi işliyor. İstanbul'da teröre karşı bu şehrin ve ülkemizin barışı ve huzuru için kol kola olacak 16 milyon insanımız var. Birazdan İstiklal Caddesi'ne gideceğim ve orada esnafımıza 'hayırlı işler' dileyeceğim.

Bu acıları yaşarken hayatın devam ettiğini ve barışa, terörizme dönük dimdik ayakta durduğumuzu kol kola olduğumuzu orda esnafımızı ziyaret ederek göstereceğim" dedi.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin