Hüseyin Gülerce'den Fethullah Gülen'e mesaj, Fuat Avni'ye çağrı!

Zaman gazetesinden ayrılan Hüseyin Gülerce, Gülen cemaatini topa tuttu.

Google Haberlere Abone ol
Hüseyin Gülerce'den Fethullah Gülen'e mesaj, Fuat Avni'ye çağrı!

Zaman gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından yollarının ayrıldığı Fethullah Gülen'e mesaj gönderdi.



Yeni Şafak'a konuşan Gülerce, Gülen cemaatiyle ilgili "Yıkılmış olduğunu düşünüyorum. Mağlubiyeti hazmedebilecek bir insan değil. Şimdiye kadar hiç mağlup olmamıştı. Üst üste mağlubiyetler alıyor. İki hakimin tutuklanması da ona 17-25 Aralık'ta yaşadığı mağlubiyet kadar ağır gelmiştir. Paralel yapının işi artık bitti. 8 Haziran sabahı tası tarağı toplamaya başlayacaklar" dedi.



Gülerce, "Fuat Avni kim?" sorusuna aşağıdaki yanıtı verdi:



"Ben Fuat Avni'nin bir kişi olmadığını biliyorum. Fuat Avni merkezi Pensilvanya'da olan, aralarında psikolojik harp uzmanlarının da bulunduğu bir heyet. Adamın her dediği çıkıyormuş. Hayır çıkmıyor, yüzde 30'u çıkıyor yüzde 70'i yalan. Zaten Fuat Avni yalancının biri. Fuat Avni, vicdansızlığın, insafsızlığın, namertliğin sembolü… Fuat Avni, Erdoğan ve Ak Parti ile savaşta cepheye sürülmüş bir provokatör. Zaman gazetesi ne acıdır ki, onun teweetlerini manşete taşıyor. Bu mesaj da Okyanus ötesine gitsin. Öyle bir karakterden yararlanıyorlar… Mert olan mertlerle çalışır. Fuat Avni mert değil ki. Fuat Avni eğer bir kişiyse, mertçe çıksın 'Fuat Avni benim' desin."



Gülen'e "Sayın Gülen, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı doğru okuyamadınız, kaybettiniz. Gülen'in bütün hatası, Sayın Erdoğan'ı okuyamamak oldu" mesajını veren Gülerce, Zaman gazetesinin başına geçmek istediği iddialarına ise "Bu iddiaları, “Zaman'a el koyacaklar, Hüseyin Gülerce'yi de geri getirecekler” diye yayıyorlar. Ben, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı açılmış bir savaşta bana göre bir ihanette rol almış bir gazetenin, yeni patronu kim olursa olsun başına asla geçmem. Bana göre Zaman gazetesinin kürsüsü kirlendi ve ben o gazetenin başına asla geçmem. Zaman Gazetesi çok kötü bir pozisyon aldı. Zaman gazetesi de Samanyolu grubu da, İpek Grubunun medya kuruluşları da öyle. Ben bu işten gönülden soğumuşum, gönülden kopmuşum, neden bu medyanın başında yer alayım" yanıtını verdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin