Hürriyet'ten Sabah'ın haberine yalanlama!

Gazete, Sabah'ın Yalova'daki ağaçlarla ilgili iddialarına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet'ten Sabah'ın haberine yalanlama!

Sabah gazetesi, bugün birinci manşetinde hurriyet.com.tr'nin dün Yalova’da yaşanan çevre katliamını görmezden geldiğini ve Yalova Belediye Başkanı’nın ağzından “Ağaçlar mecburen kesilecek” haberiyle durumu gölgelediği yönünde bir haber yayınlamıştı.



Hürriyet, Sabah'ın bu haberini yalandı ve internet sayfasında konuyla ilgili bir açıklama yaptı.



Gazete, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:



Hürriyet Dünyası’nın çevre konusundaki duyarlılığından rahatsızlık duyan bir takım gruplar, yayıncılık çizgimizdeki tutarlılığı gölgelemek amacıyla zaman zaman anlamsız saldırı girişimlerinde bulunuyorlar. Bunun son örneği Sabah Gazetesi’nin bugünkü birinci sayfasında yaşandı.



Sabah,  www.hurriyet.com.tr'nin dün Yalova’da yaşanan çevre katliamını görmezden geldiğini, hatta Yalova Belediye Başkanı’nın ağzından “Ağaçlar mecburen kesilecek” haberiyle durumu gölgelediğini öne sürdü. 



Kolay anlaşılması için madde madde anlatalım:



1- Sabah Gazetesi’nin internet sitemizden gösterdiği kupür, katliamın yaşandığı dün (27 Kasım) değil, bundan üç gün önce 25 Kasım’da belediye başkanının ağaçlar kesilmeden önceki sözlerini aktaran habere aittir.  Sabah, bu haberi dün yayımlamışız izlenimi yaratmak için, haberdeki tarih bölümünü kapatarak yayına koymuştur. 25 Kasım tarihindeki haberimizin orijinal görüntüsü ve linki aşağıda... 



2- Yalova’daki gelişmeleri okurlarıyla anbean paylaşan Hürriyet, dün ağaçların kesilmesinden dakikalar sonra 1 numaralı manşetine “Yalova’da CHP’li belediye çevre katliamı yaptı” başlıklı haberi taşıdı. Bu haberin görseline ve linkine de aşağıdan ulaşabilirsiniz…



3-  Çevre katliamına yönelik bütün tarafların görüşlerini haberlerine yansıtan hurriyet.com.tr, ağaç kesme işleminin ardından yaşananları da izlemeye devam ediyor. Belediye Başkanı’nın yaptığı “Kestiğimiz ağaçları yoksullara dağıtacağız” sözlerini de “Şimdi de hayır yapacakmış!” başlığıyla bugün de okurlarımızla paylaştık.



Detaylarını paylaştığımız bu haberde yaşanan katliam ve benzerleri karşısında Hürriyet bundan önce gösterdiği hassasiyeti aynı oranda sürdürecektir. Okurlarımıza saygıyla duyururuz.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin