Hürriyet'teki röportaj olay oldu! Sabah, Ahmet Altan'a sordu!

Sabah gazetesi, Hürriyet Pazar'da yer alan röportajı sayfalarına taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet'teki röportaj olay oldu! Sabah, Ahmet Altan'a sordu!

Taraf gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan yıllar sonra ilk kez Hürriyet Pazar'a konuştu.



Altan, Hürriyet gazetesinden Çınar Oskay'a verdiği röportajda yeni romanı 'Ölmek Kolaydır Sevmekten'i, Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun tutuklanmasını ve Balyoz süreci gibi konuları yorumladı.



Sabah gazetesi ise, Ahmet Altan'ın Hürriyet'e verdiği röportajın alay konusu olduğunu ileri sürdü ve Doğan medyası ile 'paralel örgüt' arasında bağlantı kurdu.



Sabah, Hürriyet muhabirinin 'Ahmet Altan'a soramadığı sorular'ı şöyle sıraladı:



1- Bir yayın yönetmenin gazetesine yayınlanması için getirilen bir bavul dolusu belgeyi kimin gönderdiğini sormaması düşünülebilir mi? Bu durumdan o yayın yönetmenin belge dolu bavulu kimin gönderdiğini bildiği sonucu çıkmaz mı?



2- Yayın yönetmenleri gazetelerinin manşetinden, birinci sayfasından ve genel olarak politikasından sorumludur. Altan'ın, binlerce kişinin mağdur edildiği manşet haberlerinden bahsederken sıradan bir okur gibi değerlendirmelerde bulunması inandırıcı mıdır?



3- Gazeteye bavulla getirilen Balyoz belgelerini, adı geçen askerlerin sicil numaralarını bile karşılaştırarak doğrulattığını iddia eden Altan, bu yoğun çalışma için zamanı nereden bulmuştur? Zira söz konusu bavulun gazeteye akşam saatlerinde geldiği ve 2-3 saat için de ilk sansasyonel manşetin bizzat Altan tarafından atıldığı bilinmektedir. Binlerce sayfalık çıktının alınmasının bile saatlerce sürmesi gerekirken, Altan belgeleri bile okumadan nasıl kanaate varıp manşetlere karar verebilmiştir? Yoksa kim tarafından gönderildiğini bilmediği, sormadığı bavulun içinde hangi belgelerin olduğu ve içeriklerine dair daha önceden bilgilendirilmiş midir? 



4- Altan, "Fatih Camii bombalanacaktı" gibi manşetleri, gazetedeki "çocukların" itirazlarına rağmen hangi belgeye dayanarak atmış, gazete çıktıktan sonra "temin" edilen "belgeyi" nereden almıştır.



5- Altan Genel Yayın Yönetmeni olması nedeniyle birinci dereceden sorumlu olduğu yayınlar için, neden konunun muhatabı Taraf'ı tercih etmemiştir. Açıklamalarını önce Cumhuriyet'e, ardından da Hürriyet'e yapması, yeni dönem ittifaklarının bir göstergesi midir?



6- Altan'ın bu sansasyonel çıkışının da daha öncekiler gibi yeni kitabının çıkışına denk gelmesi tesadüf müdür?



7- Paralel suç örgütünü aklamak Ahmet Altan gibi bir gazetecinin görevi midir? Ahmet Altan, Ekrem Dumanlı ile yapılan gizli toplantılarda neler konuşulduğunun deşifre olmasından mı korkuyor.



Hürriyet'teki o röportajı okumak için tıklayın.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin