Hürriyet'in yeni transferi gazetedeki ilk yazısını yazdı. İşte yazarın kaleminden 'Hürriyet dünyası'

Akif Beki, gazetedeki ilk köşe yazısıyla okura merhaba dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet'in yeni transferi gazetedeki ilk yazısını yazdı. İşte yazarın kaleminden 'Hürriyet dünyası'

Radikal gazetesinden Hürriyet'e transfer olan Akif Beki, ilk yazısıyla köşesindeki yerini aldı. Hürriyet yazarlarını köşesine taşıyan Beki'nin yazısı şu şekilde:



"Bay Deki’siz çıkmam abi



5 yıla geliyor Doğan Grubu’ndayım gerçi ama Hürriyet Dünyası’nda bu ilk yazım. Usuldendir, destur çekilir. Giriş niyetine birkaç kelam etmeli ki âdet yerini bulsun.



Hürriyet Dünyası, fenomenler dünyası bir kere. Çokturlar, bir değil iki değil. 



Enis Berberoğlu’nun entrik zekâsı, başlı başına bir olgu. Hakkıyla incelemek için uzman heyeti lazım.



Ertuğrul Özkök’ün tek kişilik Disneyland’i, ayrı bir âlem. Allah var, Özkök de o salıncaktan bu salıncağa parkın altını üstüne getirmekte çok mahir. Oyun parkı değil mübarek, fenomenoloji tarlası.



Mehmet Yılmaz’ın kendine has politik ironi denemeleri, son zamanlarda hayli dikkat çekici. Mütemadiyen Kızılay Bakanlıklar’daki sabit bir noktaya atış yapıyor. İsabet oranını hesaplamak bile başlı başına dert.



Yılmaz Özdil’in İzmir temelli sentetik kolajları, Ahmet Hakan’ın imam hatip yıllarına dayalı analitik kolajları tek tek ele alınmalı. Nasıl desem, Picasso mezarından kalkıp gelse bu yazı destelerini gördükten sonra kübizmi tanımaz, o kadar iç içe geçmiş her şey.



Sedat Ergin’in ekstra titiz devlet gibi keskinliği, Taha Akyol’un kılı kırk yaran ciddiyet ve itidali ise bir başka boyut katıyor bu evrene.



Kadın fenomen olmaz mı hiç aralarında, o da var. Birden fazla üstelik. Kaldı ki Ayşe Arman bile yeter tek başına. Serbestliğin yakasını bir açtı ki, kitabını oturup baştan yazsan bir daha kapanmaz." 



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin