Hürriyet'in 68'inci yaş gecesinde neler yaşandı? Aydın Doğan hangi kızına rozet taktı?

Hürriyet gazetesi, 68. yılını önceki gün düzenlenen törenle kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet'in 68'inci yaş gecesinde neler yaşandı? Aydın Doğan hangi kızına rozet taktı?

1 Mayıs 1948’de yayın hayatına başlayan Hürriyet gazetesi, önceki gün HürriyetDünyası’nda 68’inci yılını kutladı. Törene Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğanve eşi Sema Doğan, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ile Hürriyet gazetesi çalışanları katıldı. 10 yıldan başlayarak Hürriyet’e emek verenlere kıdem rozetleri takıldı, en başarılı haber ve fotoğraf ödüllerine layık görülen gazetecilere ödülleri verildi.



‘VUSLAT, TIRNAĞIYLA KAZIYARAK GELDİ’



Hürriyet gazetesinde 20’nci yılını geride bırakan Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’ya kıdem ödülünü Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan verdi. Aydın Doğan, Vuslat Doğan Sabancı’ya 20’nci yıl rozetini verirken şunları söyledi: “Mesleğe girdiğimden bu yana geçen 38 yıllık gazetecilik hayatımda birçok arkadaşıma ödül verdim. Çok değerli arkadaşlarım çok güzel ödüller aldı. Ama bugünkü ödül benim açımdan bunların en önemlisi. Çünkü ödül verdiğim Vuslat benim kızım. 



Vuslat, bugünkü görevine tırnaklarıyla kazıyarak, hakkıyla geldi. Hürriyet gazetesine başladığında evvela Ankara büroda kısa bir dönem çalıştı. Sonra İstanbul’a gelip reklam bölümünde Ayşe Cemal’in yanında reklam yardımcısı olarak çalıştı. Gazetenin bütün basamaklarında çalıştı, tepeden gelmedi. Yaptığı işlerin hepsini de iyi yaptı, hakkıyla yaptı, güzel yaptı. Kızıma 20 yıllık emeği karşılığında bu ödülü verdiğim için bu akşam çok gururluyum, çok keyifliyim. Ödülü bileğinin hakkıyla alıyor. Bu yaşımda kızımın bu başarısını gördüğüm için ben de gururlanıyorum.”



‘BASIN TARİHİNDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR’



Vuslat Doğan Sabancı da ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hürriyet, bundan 20 yıl önce çalışmaya başladığımda da aynen 60 yıl evvel olduğu gibi Türkiye’nin en büyük medya markasıydı. Bugün de Türkiye’nin en büyük medya markası. 



Hürriyet, Türkiye’nin demokrasi ve siyasi tarihine tanıklık ederken, aynı zamanda basın tarihinde de önemli bir rol oynadı. Hürriyet, çok az kuruma nasip olan liderlik vasıflarına sahip bir gazete. 



Kıdem Ödülü’nü Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın elinden alan Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı şöyle konuştu: “Hürriyet, Türkiye’nin demokrasi ve siyasi tarihine tanıklık ederken, aynı zamanda basın tarihinde de önemli bir rol oynadı. Hürriyet, çok az kuruma nasip olan liderlik vasıflarına sahip bir gazete.”



Hürriyet, gerçekten yaptığı her şeyi lider olarak gerçekleştiren bir kurum. Bunun sebebi, hem bu kurumun DNA’sı ve ruhudur, hem de bu ruhu oluşturan sizlersiniz. Onun için ben 20 yıl içinde Hürriyet’te bütün uzaktan ya da yakından dirsek temasında çalıştığım arkadaşlarıma, bütün Hürriyet çalışanlarına gönülden kocaman teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum.” 



Vuslat Doğan Sabancı, konuşmasının sonunda güçlenen ekip ruhunun önemini de vurgulayarak, “Bunu güçlendirerek devam ettirelim diyorum” dedi ve konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Burada en büyük teşekkürü, bana güvenip bu fırsatı tanıyan babam Aydın Doğan’a ediyorum. Beni eleştirse de hep arkamda durup bana inandı.” 



AYDIN DOĞAN: HABERDE YANLI OLAMAYIZ 



Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan gazetecilik alanında verilen yılın yayın ödülleri töreninden sonra yaptığı konuşmada ise özetle şunları söyledi: “Ben bir hususu burada üstüne basa basa tekrar söylemek istiyorum. Bütün gazeteciler bunu dinlesinler. Doğru haberi çekinmeden yazarsınız. Haber nereden gelirse gelsin eğer haberiniz doğruysa, arkasında durabiliyorsanız, belgelerle ortaya koyabiliyorsanız, ben onun sonuçlarına katlanırım. Ama ‘Falan yerden duydum’ diyerek, kontrol etmeden, belgesi olmadan tümüyle yoruma dayalı bir şekilde haber yapmak bizim mesleğimizi yaralıyor. Bize de yararı yok.” 



‘BİZ BAĞIMSIZ BİR YAYIN GRUBUYUZ’



“Şunu söylüyorum: Düşüncelerimiz ne olursa olsun, biz bağımsız bir yayın grubuyuz. Haberciliğimizi yaparken yanlı olamayız. ‘Mutlaka muhalefet yapacağım’ anlayışıyla haber yazmak mesleğimize fevkalade zarar veriyor. Bize de zarar veriyor. Gazeteci tabii bağımsızdır. Gazeteci tabii istediğini yazar ama gazeteci kinini, intikamını yahut içinden geçen duygusunu habermiş gibi sunamaz. Bunlarda dikkatli olmamız lazım. 



Yalan haberden, yoruma dayalı haberden, illa zorlama, eleştirel haberden, kasıtlı haberden, hakaretten uzak durmamız lazım. Bağımsız gazetecilik bu değildir. Belli fikrin devamlı müdafisi olan ideolojik gazeteciler vardır, onlar kendi dünya görüşlerine uygunsa onu doğru diye methederler. Ama bizim siyasi bir angajmanımız yok. Hiçbir siyasi partiye angajmanımız da yok, garezimiz de yok. Biz bağımsızız, yansızız. Mutlaka doğru haber yayınlayın, belgeli haber yayınlayın, kasti olmaktan uzak durun. Bunu hepinizden rica ediyorum.”





Ertuğrul Özkök’e gazeteye katkılarından dolayı teşekkür eden Aydın Doğan, “Ertuğrul benimle 16 yıl Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. Gazeteye çok faydalı olmuştur. Ertuğrul’a bu ödülü sevinçle veriyorum” dedi. 



YAYIN ÖDÜLLERİ





En iyi haber ödülü 



28 Ocak 2016 tarihinde yayımlanan ve Rusya’nın Türk jetlerince düşürülen savaş uçağının pilotunun öldürülmesinden sorumlu tutup peşine düştüğü Alparslan Çelik’in olaydan sonra Türkiye’de görülmesini kamuoyuna ilk kez duyuran “İstanbul’da ortaya çıktı” haberiyle Fırat Alkaç.



En iyi fotoğraf ödülü 



27 Temmuz 2015 tarihinde yayımlanan ve Suriye sınırında sıcak çatışmaların yaşandığı bir sırada bir yandan da hayatın devam ettiğini gösteren “Ateş hattında düğün” fotoğrafıyla Selahattin Sönmez.



En iyi sayfa ödülü



17 Eylül 2015 tarihli Kelebek 6. sayfayla Ramazan Daşçı.



En iyi 360° ödülü 



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünürü Özdemir Bayraktar’ın kalp rahatsızlığından acil hastaneye kaldırıldığını bütün kamuoyuna ilk duyuran haberin, hürriyet.com.tr’de yayımlanmasını sağlaması, bir gün sonra, 13 Mart 2016 tarihinde de gazete için yeni unsurlarla “Nişan günü hastalandı ” başlıklı haberi hazırlaması nedeniyle Toygun Atilla. 



En iyi sosyal medya ödülü 



Rıza Zarrab’ın Miami’de tutuklandığını 22 Mart 2016 gece yarısı internette ve hemen ardından gazetede Türkiye’ye ilk duyuran ve sosyal medyada büyük ses getirerek ayın en çok paylaşılan Hürriyet haberleri arasında yer alan “Rıza Zarrab ABD’de tutuklandı” başlıklı haberi nedeniyle Tolga Tanış.



Jüri özel ödülü 



1 Eylül 2015 gecesi Bodrum’dan Kos’a umut yolculuğu yapan Suriyelileri taşıyan botun batması sonucu can veren Aylan Kurdi bebeğin, mülteci dramının simgesi, kıyıya vuran ceset fotoğrafıyla, DHA muhabiri Nilüfer Demir.



40. YIL KIDEM ÖDÜLLERİ



1) Ergin Demir

2) Mahmut Sedat Sungur



35. YIL KIDEM ÖDÜLLERİ



1) Osman Topaç





30. YIL KIDEM ÖDÜLLERİ



1) Ertuğrul Özkök

2) Yılmaz Coşkun

3) Sadık Özdemir

4) Orhan Apaydın

5) Hami Bülent Çağdaş

6) Erdal Şenel

7) Celal Erek





25. YIL KIDEM ÖDÜLLERİ



1)Adnan Polat

2) Ali Ekber Şen

3) Ali Özkaya

4) Bekir Karakoca

5) Bülent Ovacık

6) Erem Turgut Yücel

7) Ergün Ünlüler

8) Kudret Eroğlu

9) Mehmet Satılmış

10) Muammer Elveren

11) Mehmet Muzaffer Göğüş

12) Nilgün Acar

13) Nurettin Kurt

 



20. YIL KIDEM ÖDÜLLERİ



1) Vuslat Doğan Sabancı

2) Deniz Zeyrek

3) Bülent Gürsoy

4) Erkut Çelebi

5) Funda Manavoğlu

6) Gülden Aydın

7) Hilal Bural

8) Sefer Levent

9) Selim Akçin

10) Hilal Ekiz

11) Haydar Ekinci

12) Hüseyin Usta

13) İbrahim Şahin

14) Fevzi Şeker

15) Mustafa Şen

16) Mustafa Yılancı

17) Özcan Özfenerci

18) Özgür Koç

19) Sami Ateş

20) Serhan Türk

21) Şaziye Vardar

22) Tuncay Durmaz

23) Turgut Torun

24) Gül Ata

25) Özcan Merteroğlu 





10. YIL KIDEM ÖDÜLLERİ



1) Fatih Çekirge

2) Ali Çetin         

3) Alper Beyaz

4) Alper Mehmet Kaba     

5) Alper Öztekkök

6) Altan Çalışkan

7) Asil Alp

8) Ahu Kıra

9) Deniz Şahin

10) Neslihan Yavuzalp

11) Aydoğan Serhat Tezcan

12) Ayşegül Doğan

13) Aytaç Duran

14) Bahadır Özgür

15) Ferda Tansi Kavoğlu

16) Barış Çam

18) Birol Korkmaz

19) Büşra Bozok Aytek

20) Can Türk

21) Cenk Ergin

22) Ceyhun Kuburlu

23) Cüneyt Muharremoğlu

24) Engin Erol

25) Ertan Kaçamak

26) Eser Özdemir

27) Faruk Okan Palacı

28) Aysel Alp Süzer            

29) Fevzi Emre Koçan

30) Funda Maviş

31) Hacer Öznur Boyacıoğlu

32) Hakan Tuncay

33) Hasan Acar

34) Hasan Özpaçacı

35) Hasan Tüfekçi

36) Hicabi Tunç

37) Hülya Çoban

38) Hüseyin Tüccar

39) İbrahim Buruş

40) İsmail Eren

41) İsmail Virdiloğlu

42) Kadir Altın

43) Kazım Ataer

44) Kenan Başaran

45) Mehmet Dağalp

46) Tiraje Erginer

47) Murat Çelik

48) Mustafa Kaya

49) Mustafa Tatlıdil

50) Mustafa Uğur Aktuna

51) Mustafa Yılmaz

52) Niyazi Aksoy

53) Onur Baştürk

54) Onur Kortun

55) Pakize Burcu Ültay

56) Ramazan Akbörü

57) Ramazan Eğri

58) Recep Kamil Türkyılmaz

59) Resul Ali Akdemir

60) Sedat Avan

61) Serhat Alkışlıoğlu

62) Soner Taştan 

63) Taner Can

64) Taşkın Say

65) Özge Yavuz Üryan     

66) Tuncer Kip

67) Tekin Öztaş

68) Tuncer Kip

69) Turgut Yurtseven

70) Volkan Murat Beyaz

71) Yasemin Yatmaz Ekiciler

72) Yıldırım Gök

73) Yücel Yılmaz 

74) Zeynep Çiğdem Uslu



 

EMEKLİ OLANLAR



1) Murat Güner

2) Selda Dabağcılar

3) İlhan Çetinkaya


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin