Hürriyet'e suç duyurusu Meclis'i gerdi: Yüzünüz kızarmıyor mu?

Hürriyet gazetesi hakkındaki suç duyuruları Meclis'e taşındı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet'e suç duyurusu Meclis'i gerdi: Yüzünüz kızarmıyor mu?

CHP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Oktay Ekşi, Hürriyet gazetesi hakkında yapılan suç duyurusunu Meclis’e taşıdı.



Ekşi, Adalet Bakanı Kenan İpek’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:



“Mısır’ın bir tarihte yüzde 52 oyla seçilen devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, kendi ülkesindeki bir mahkeme tarafından idama mahkûm edilmesini konu alan haberi okuyucularına duyurduğu için Hürriyet gazetesi yetkilileri ve özellikle Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’le Sorumlu Yazıişleri Müdürü İzzet Doğan hakkında Rahmi Kurt isimli bir Avukat tarafından, sonuçta ‘ağırlaştırılmış müebbet hapse’ kadar varabilecek ceza istemiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu doğru mudur?



Mısır’daki bir mahkemenin verdiği idam kararının kamuoyuna duyurulmasından bile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan sonuçlar çıkartmaya kalkan kafaların bu ülkeye huzur ve hukuk yerine kin, düşmanlık ve faşizm getirmeye çalıştıklarını görüyor musunuz?



Tüm medya kuruluşlarını ve eli kalem tutan herkesi baskı altına alan buna rağmen özgürlükçü olduğunu iddia eden bir başka ülke varsa adı nedir?



Eleştiri bile içermeyen haber başlıklarına bakarak ‘Havadaki buluttan söz ettiğine göre sen benim ördek olduğumu söylemek istiyorsun’ diyen insanların iktidarda olduğu ülkelerdeki rejime siyasi literatürde ‘demokrasi’ mi ‘faşizm’ mi deniyor?



Türkiye’de bir hukuk devleti olduğunu söylerken yüzünüz kızarmıyor mu?” (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin