Hürriyet'e saldırı dosyalarında durum ne?

Hürriyet'e düzenlenen taşlı sopalı saldırının ardından tam iki ay geçti...

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet'e saldırı dosyalarında durum ne?

Hürriyet gazetesine 6 ve 8 Eylül’de düzenlenen taşlı-sopalı saldırıların üzerinden tam iki ay geçtiği halde soruşturma yerinde sayıyor. İfadesi alınan ve “Biz binaya zarar vermedik” diyen 25 kişinin savcılık talimatıyla serbest bırakılmasının ardından dosyayla ilgili hiçbir gelişme olmadı.



Hürriyet gazetesinin Bağcılar’da bulunan binasına 6 ve 8 Eylül tarihlerinde iki kez saldırı düzenlendi. 6 Eylül akşamı gazete önüne gelen yaklaşık 200 kişi dışarda sloganlar attıktan sonra bariyerleri ve güvenlik önlemlerini aşarak bahçeye girdi, binanın giriş kapısının camlarını sopa ve taşlarla kırdı. Saldırganlar, polisler ve güvenlik görevlilerince dışarı çıkarıldı. Gruba eski AK Parti Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın da destek verdi. Boynukalın bir kaç gün sonra yaptığı açıklamada “Hatamız bunlara zamanında dayak atmamak olmuş” dedi. Polisin, soruşturma tahkikat tutanağına grubun güvenlik kulübesine, giriş kısmındaki kameralara ve bina ön giriş döner kapı camlarına zarar verdiği yazıldı.



Soruşturmada olay yeri inceleme ekiplerinin materyaller üzerinde elde ettiği 10 parmak izinden ancak 1 tanesinin karşılaştırmaya elverişli olduğu belirtildi. O parmak izinin de Mesut Yeşilyurt isimli kişiye ait olduğu belirlendi. İfadesi alınanlardan işçi Hızır Avcılar’ın ruhsatsız silah bulundurmak suçundan, oto kiralama işi yapan Şahin Makır’ın hırsızlık ve uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan sabıkası olduğu tespit edildi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin