'Hürriyet'e paralelci derseniz, dünyada size gülerler'

DSP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hürriyet'i hedef alan sözlerine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
'Hürriyet'e paralelci derseniz, dünyada size gülerler'

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Hürriyet gazetesini hedef alan sözlerine tepki gösterdi.



Türker, "Cumhurbaşkanı ve hükümet mensuplarının Hürriyet Gazetesi'ni hedef gösteren konuşmalarını kınıyoruz. Böyle bir konuşma yapmaması ve böyle bir ayrışmayı Türkiye'ye taşımaması gerektiğini açıkça belirtiyoruz" dedi.



Masum Türker, partisinin Kocaeli milletvekili adayları ve parti yöneticileriyle basın toplantısı yaptı. Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemlerini eleştiren Türker, "Dikkat ederseniz Başbakan mitingde, durduk yerde 'Yüzde 52 alan birilerine idam kararı diye veriyorsunuz, bizim Cumhurbaşkanımız da yüzde 52 almıştır, idam ettirmeyiz' dedi. Bunu söyleyen Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı" dedi. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Masum Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Yüzde 52 aldı idam ediliyor tepkisel manşetini sanki kendisini kastediyorlarmış gibi alıp Hürriyet Gazetesi'ni hedef alması, Cumhurbaşkanı'nın söze başlarken kin, nefret ve öfkeye dayalı ötekileştirme, kutuplaştırmanın tipik bir örneğidir. Biz nasıl Mısır'da alınan idam kararlarına karşıysak, Cumhurbaşkanı ve hükümet mensuplarının Hürriyet Gazetesi'ni ve Hürriyet Gazetesi ile ilgili olduğu bütün medya camiasını hedef gösteren konuşmalarını da kınıyoruz. Böyle bir konuşma yapmaması ve böyle bir ayrışmayı Türkiye'ye taşımaması gerektiğini açıkça belirtiyoruz."



'HÜRRİYET'E 'PARELELCİ' DERSENİZ DÜNYADA SİZE GÜLERLER'



Masum Türker, eskiden aykırı söyleyenlere 'komünist', şimdi de 'paralelci' denildiğini anlatırken, "Bu paralelcilerden, Deniz Kuvvetleri'nin sabote edilmesinde, Silahlı Kuvvetler'in itibar kaybetmesinde önce destek aldılar, kendilerini takip ettiler, sonra dönüp onlara 'Paralelci' dediler" dedi. 



Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli kurumlarına bile şimdi saldırmak istediklerinde 'Paralelci' dediklerini belirterek buna üzüldüğünü anlatan Türker, "Bizler bazen bazı televizyonlara çıkıyoruz, 'Paralelci' diyecek oluyorlar ama o kişilere de eleştiri getiriyoruz. Türkiye'de bu tehlikenin geleceğini ben yaklaşık 4-5 aydır söylüyordum. Bizi haber yapmayan ama yine onun yanında yer aldığımız Hürriyet Gazetesi, bu konuyu hiç haber yapmadı. Şimdi Hürriyet Gazetesi'ne 'Paralelci' dediler. Hürriyet Gazetesi'ne 'Paralelci' derseniz dünyada size gülerler. O yüzden gerçekten yana, gerçekleri söyleyenlere sahip çıkacaksınız" diye konuştu.



Kendisine başka yayın gruplarından gece telefon edip, Hürriyet Gazetesi aleyhine demeç almak isteyenlerin olduğunu vurgulayan Masum Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Gerçekleri söyleyenlere sahip çıkacaksınız. Bana gece telefon edilip demeç almak istendi. 'Hürriyet Gazetesi için paralelci deniliyor ne diyorsunuz?' diye. Benim verdiğim yanıt ise 'Türkiye'de herkese söyleyebilirsiniz ama Kıbrıs meselesini gündeme getiren, Türkiye'nin bütün milli konularında öne çıkan Hürriyet gazetesine söyleyemezsiniz.' Hemen sahibini gündeme getirdiler. 'Sizi görmüyor medyası' dediler. Bizi görmeyebilir. Ama biz ona iftira atılmasının yanında yer almayız.



Bu seçimlerde iftira kampanyası herkese çamur at izi kalsın diye yapılan bir kampanyadır. Bu kampanya bu bölgenin çocuğu olan, benim de siyasette rakip olan arkadaşım olan sayın Meral Akşener'e de atılan iftiradan dolayı, atanların tümünü kınıyorum. Bu insanların kişileri korkutarak, yıldırarak insanları siyasetten vazgeçirteceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar."



Masum Türker, 7 Haziran seçiminin çok önemli olduğunu söyleyen Türker, "Bu seçim, Türkiye'nin 4 yılını değil, gelecek 50 yılını etkileyecek. Türkiye'de 13 yıldır komuoyuna kin, nefret ve öfke tohumları ekilmeye çalışılıyor" dedi.



Türker, hassas bir coğrafyada bulunan Türkiye'nin, en etkin rol oynaması gereken bölgedeki Mısır, Suriye ve İsrail gibi ülkelerde temsilciliğinin bulunmadığını belirtip, "Türkiye giderek yalnızlaştı" diye konuştu. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin