Hürriyet'e ikinci saldırı!

Hürriyet Genel yayın yönetmeni canlı yayında gazeteye ikinci saldırı olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet'e ikinci saldırı!

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Ahmet Hakan'ın programında canlı yayında ikinci kez hürriyet binasına saldırı olduğunu açıkladı.



20.30 sularında yaklaşık 100 kişi dış kapı önünde toplandı. Girişte çevik kuvvet polislerinin durdurduğu eylemciler, 'Ya Allah Bismillah Allahu Ekber' sloganları attı.



Az sayıdaki çevik kuvvet polisinin yetersiz kaldığı olayın ilerleyen dakikalarında 2 adet TIR ve 1 adet kamyonun da giriş kapısında beklediği görüldü.



Daha sonra çok sayıda eylemci polis engelini aşarak döner kapıya doğru ilerledi.



Eylemcilerin içeri girmeleri son anda engellenirken yine taş ve sopalar ile binaya hasar verildi.



SEDAT ERGİN OLAYLARI CNN TÜRK YAYININDA ANLATTI



Sedat Ergin, Hürriyet binasına düzenlenen saldırıyı şu sözlerle anlattı:



"Gazetenin bir ana girişi var. O ilk gelenleri karşıladığımız yer. Türk bayrakları var, tekbir getiriyorlar. Dorseleri getirmişler onlar sürekli gürültü efekti yapıyor. Türkiye bölünmez gibi bir slogan atıyorlar. Bahçeye çıktık. İlk görüşte 35-40 kişi görünüyordu. Polisin onları önleyebileceklerini düşündük. Yaklaştık hatta. Arkadaşlar uyardı ‘aman yapmayın’ diye. Bu sırada çekiciler sürekli kornaya basıyorlar, 'Allah-u Ekber' sesleri. Polis yine yetersiz kaldı. Yine kırdılar ve döktüler. Ben o sırada içeriye kaçtım can derdine düştüm. Kapıyı yine kırdılar. Yerlerde cam parçaları kapladı. Döner kapı var ve oraya girdiler. Önce Cumhurbaşkanı’na sonra Başbakan’a sonra da İçişleri Bakanı’na bir çağrı yapılsın. Bize yapılan saldırı kınansaydı bugün bu saldırganlar tekrar gelip basma cesaretini bulamazlardı. Polis yetersiz. Göstericiler hamle yapıyorlar. Güvenlikçilerimiz bizleri uyardılar. Yavaş yavaş bize doğru gelmeye başladılar. Polis bariyeri yetersiz kaldı. Burası Hürriyet Gazetesi merkez. Pazar günü saldırıya uğramış. Son derece yetersiz. Hükümet, İçişleri Bakanı son derece kusurludur.



Polis onları tutabilir derken binaya doğru gelmeye başladılar. İtiraf edeyim kaçmak zorunda kaldık. 40 yıllık gazeteciyim, ilk kez can güvenliğimin olmadığını hissettim ve ilk kez korkup kaçtım.



GÖZALTI YOK



Çok sayıda kişinin karıştığı, büyük maddi hasarın oluştuğu ve polisin gözleri önünde gerçekleşen saldırıda hiçbir saldırganın gözaltına alınmaması dikkat çekti.



DÖRT EL SİLAH SESİ



Bu arada saldırganların Hürriyet binasına yaklaştığı sırada 4 el silah sesi duyulduğu belirtilirken, söz konusu silahın kimler tarafından ateşlendiği henüz öğrenilemedi



 



Hürriyet'e ikinci saldırı!



Hürriyet'e ikinci saldırı! - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin