Hürriyet'e algı soruşturmasına hukukçular ne dedi?

Hürriyet'e açılan algı soruşturmasına Avukat Turgut Kazan, "Algı operasyonu diye bir suç yok" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet'e algı soruşturmasına hukukçular ne dedi?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, hürriyet.com.tr’nin önceki akşam yayınladığı “Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dağlıca açıklaması: "400 vekil alınsaydı bunlar olmazdı" tweetine 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan re'sen soruşturma başlattı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt, Hürriyet Gazetesi’nin internet sitesi hürriyet.com.tr yetkilileri hakkında ‘CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan ’ın söylemediği bir sözü çarpıtarak algı operasyonu yapıldığı’ iddiasıyla re’sen soruşturma açtı.



AVUKAT İLKİZ: BÜTÜNÜYLE KANUNA AYKIRI



Hürriyet hakkındaki soruşturmaya hukukçulardan eleştiri geldi. "Algı operasyonu yapmak gibi bir suç olmaz. Bu şekilde bir suç, Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) yoktur" diyen Avukat Fikret İlkiz, şu değerlendirmede bulundu: "Olmayan bir suçtan ötürü de soruşturma yapılamaz. Hakaret değildir ki bu. Hakaretin tanımı bellidir; TCK’da olmayan ve tanımlanmayan bir suç olmaz. Bütünüyle kanuna aykırıdır."



"HÜRRİYET BASKINI SORUŞTURULMALI"



Avukat Turgut Kazan ise "Evet, savcılığın bir kere soruşturma açması gerekir. Ama Hürriyet’in önündeki baskın için açması gerekir" yorumunda bulundu.



"ALGI OPERASYONU DİYE BİR SUÇ YOK"



"Görüntülerle sabit ki çok açık bir biçimde suç işlenmiştir. Orada yasadışı gösteri, yaralama, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, iş ve çalışma hürriyetini engellemek, hakaret ve mala zarar verme suçları vardır. Bir milletvekilinin de orada olduğu görülüyor. ‘Sandıktan ne çıkarsa çıksın seni başkan yaptıracağız’ diye bağırırken görülüyor. Sandığın reddi ve saltanatın tescili için gelmiş bir gruptur o. Diğerine gelince; Erdoğan ne söylemişse TV’ler zaten gösteriyor. Hem 400 vekili açıkça söylüyor. İnsanlar acı yaşarken, bu açıklama çarpıcı bir haberdir. Kendi konuşmasına sansür mü konulmalıdır? Yanlış var ise düzeltiliyor. O yüzden ‘algı operasyonu’ diye bir suç olabileceğini düşünmüyorum. Anlaşılan, o söylenenlerin tepkiyle karşılandığını fark ettiler. Kendi söylediklerini yasaklıyorlar."



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin