Hürriyet yazarından meslektaşına veda: İyi adamdı

Yalçın Bayer, bugünkü köşesine hayatını kaybeden meslektaşını taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet yazarından meslektaşına veda: İyi adamdı

Cumartesi günü hayatını kaybeden gazeteci Hasan Yılmaer için dün sabah, son çalıştığı gazete olan Dünya gazetesinde tören düzenlendi.



Yılmaer'e bugünkü köşesinde yer veren Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer, ondan 'iyi adamdı' diye söz etti. Bayer'in meslektaşına veda yazısı şu şekilde:



İyi adamdı...



"İYİ adamdı, böyle adamlar az bulunur" dedi Haluk Şahin, Hasan Yılmaer’i Levent Camisi’nden Dalaman uçağına uğurlarken...



Meslekte 68 yıllık hizmeti olan Yılmaer, vasiyeti üzerine Marmaris-İçmeler’de bugün toprağa verilecek. Cenazesinde, eski patronu Aydın Doğan’dan tutun, onu seven gazeteci dostları vardı. Bu, son yılların en kalabalık gazeteci topluluğu sayılabilir.



Belki, Anadolu’dan bu kadar gazeteci başka bir cenaze töreni için bir arada olmamıştır.

Kırmayan, sevilen, bağırmayan, gülen, öğreten, ‘yavrucuğum’ diye hitap eden saygın bir isimdi.

1929 doğumlu olan, mesleğe (Abdi İpekçi ve Nezih Demirkent’in çalıştığı) Tasvir’de başlayan Yılmaer, Abdi İpekçi döneminde Milliyet’in en yükselen değerlerindendi. Hürriyet Haber Ajansı’nda ve Hürriyet’te de uzun yıllar çalıştı; hatta Hürriyet’te bir dönem Spor Müdürlüğü yapan oğlu Esat Yılmaer’le de aynı çatı altında bulundu ve çalıştı. Hürriyet Vakfı’nın İletişim ve Eğitim Merkezi’nde Orhan Birgit’le birlikte çok sayıda gazetecinin yetişmesine öncülük etti. Emekli olduktan sonra Dünya gazetesi sahibi Nezih Demirkent onu bırakmadı; gazetenin Haberler Koordinatörü hastaneye kaldırılıncaya kadar görev yaptı."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin