Hürriyet yazarı sosyal medyadan kaç gün uzak kalabildi?

Gazetenin yazarı, sosyal medya bağımlığına açtığı savaşı bugünkü köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet yazarı sosyal medyadan kaç gün uzak kalabildi?

Hürriyet köşe yazarı Melike Karakartal 'sosyal medya perhizi' yaptı. twitter'a girmemeyi yalnızca 3 günlüğüne başarabilen Karakartal, perhizini bugünkü köşesine taşıdı. İşte o yazı:



"Tık... Tık... Tık... Tık... Tık... EEEEEAH! (ve sayfayı kapatır)



Bu başlık da ne, tatil dönüşü iyice şaşırdın bre Habitus diyeceksiniz. Efendim, bu, haber okumak için internete giren ortalama bir okurun her gün yaşadığı ruh halidir.



Son “görüntü” sevdamız, internet sitelerini esir aldı. İçeriksiz, sırf tıklatma, hit alma sevdası...

Tıklıyorsunuz mesela “Anamm, ülkede neler olmuş” diye, haber diye tıkladığınız linkin içinden 3 cümle çıkıyor, o da Bodrum’daki bir ünlünün memesi bikiniden fırlamış (atıyorum), konu bu. Siz de sanıyorsunuz memleket yanıyor. 



Merak ediyorum, bu “görüntüde haber vermecilik”, yani tıklatma sevdası nasıl patlayacak ve buna nasıl bir çözüm bulunacak. 



Şimdilik sonuç olarak alan memnun, satan memnun, yalnız okuyucu isyanda, tıklamaktan bitap düşmüş, “eskiden internetten okuyordum ama artık eski usul kağıttan ya da App’ten okuma sistemine döneceğim” diyor. 



Sıcak haber için de kendi seçtiği insanların cıvıltılarından oluşan Twitter feed’ine bakar artık... O da ayrı bir bağımlılık ya.

Bağımlılık demişken, bir haftadır izindeydim, “sosyal medya perhizi” yaptım. Sonuç: Ellerim terledi, dizlerim titredi, kendimi yerlere atıp yuvarlandım, histeri krizleri geçirdim. Ve evet, Twitter’a girmemeyi ancak 3 gün başardım.

Onu da anlatacağım sevgili teknolojiyle birlikte yeni yeni bağımlılıklar geliştirmiş Habitus okuru. 

İlerleyen günlerde..."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin