Hürriyet yazarı şiddete uğrayan gazetecileri yazdı: "Gazetecilere dönük polis şiddeti tırmanıyor"

Hürriyet Gazetesi yazarı Sedat Ergin bugünkü yazısında Gezi Parkı eylemlerin de şiddete maruz kalan gazetecilerle ilgili bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet yazarı şiddete uğrayan gazetecileri yazdı: "Gazetecilere dönük polis şiddeti tırmanıyor"

Geçen cumartesi akşamı Taksim'de yaşanan olaylarda 13 gazetecinin yaralandığı, 2 gazetecinin de göz altına alaındığını belirten Sedat Ergin'in yazısı şu şekilde:



"Taksim Gezi Parkı direnişi ve sonrasındaki olayların karşımıza çıkardığı hak ihlallerine karşın vahim bilançodaki rahatsız edici dosyaladan biri de polisin yerli- yabancı ayrım yapmadan doğrudan gazetecileri hedef alan şiddet içeren uygulamalarıdır.



...



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) yaptığı döküme göre Cumartesi akşamı Taksim civarında yaşanan olaylar sırasında 13 gazeteci yaralanmış,2 gazeteci gözaltına alınmıştır. Cemiyetin açıklamasında basın kartını gösterdiği halde coplanan bir gazetecinin haline de dikkat çekilmiştir. Bu "kasıt" unusurunu gösteren açık bir delildir.



Açıklamaya göre toplam 13 gazeteci içinde, plastik mermi isabet ettiği için yaralananlar, biber gazından geçici körlük yaşayanlar,biber gazı fişeği ile çenesinden yaralanlar ve tartaklanıp hakarete uğrayanlar vardır.



Örneğin Milliyet foto muhabiri Yunus Dalgıç polis tarafından tartaklanmış, üstüne TOMA sürülmüştür. Halk TV muhabiri Makbule Cengiz polis tarafından tartaklanmış, kolunda morluklar meydana gelmiştir. Gazeteci Tuğçe Tatari'de yere atılıp tartaklanmış, hakarete uğramıştır"



...



Yazının devamının okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin