Hürriyet yazarı hangi diziyi 'yeni fenomen' ilan etti?

Cengiz Semercioğlu, bugünkü köşesine yeni başlayan o diziyi taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet yazarı hangi diziyi 'yeni fenomen' ilan etti?

Cengiz Semercioğlu, Hürriyet Kelebek'teki köşe yazısında bugün Kanal D'nin yeni dizisi 'Kayıp' için 'yeni fenomen' yorumunda bulundu.



İşte, Semercioğlu'nun o yazısı:



"Yeni fenomen: Kayıp...



Star’da yayınlanan Romanya-Türkiye maçının devre arasına denk düşen zaman diliminde, Kanal D yeni dizisi Kayıp’ın 14 dakikalık ön gösterimini yayınlandı...



Türk televizyonlarında ilk kez denenen bir uygulama bu...

Bir dizinin 14 dakikalık ön gösterimi yayın gününden iki gün önce ilk kez yayınlanıyor.

Eminim bu uygulama da dizilerin ilk bölümünü aynı gece peş peşe yayınlamak gibi (bunu da ilk Kanal D yapmıştı) diğer kanallar tarafından hemen uygulanacaktır.

Yapımcılar “biz de ön gösterim istiyoruz” diye kanal yönetimlerine bastıracaklardır.

Sizin 14 dakikasını izlediğiniz Kayıp’ın ilk bölümünün ben tamamını izledim...

İşte notlarım...



Hikaye İrfan Şahin’e ait...

Bilenler bilir, Doğan TV Holding CEO’su İrfan Şahin eski bir polistir... Yıllardır da kafasında bir polisiye senaryo yazmak fikri vardır. İşte Kayıp o fikrin eseri. Kayıp’ın hikayesi İrfan Şahin’e ait. Sadece hikaye de değil, sinopsis yazımından senaryonun kaleme alınmasına kadar her aşamasıyla içinde olduğu bir proje. 2010’dan bu yana bu proje üzerinde çalışıyor. 

Bugüne kadar çeşitli senaryo gruplarıyla, yönetmenlerle üzerine kafa yordu, defalarca değişti hikayenin kurgusu, sonunda ortaya bu çıktı...



HBO kalitesinde dizi

Dizinin ilk bölümünü dur kalk, tekrar tekrar izledikten sonra İrfan Şahin’i aradım... “Elinize sağlık, müthiş sürükleyici bir hikaye olmuş. 

Görüntüler, kurgu 10 numara. Bunu gönder HBO’da yayınlansın. Dizinin tek bir handikapı var, bu kaliteyle bizim Türk seyircisine fazla gelebilir” dedim... Güldü..."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin