Hürriyet yazarı Fatih Çekirge: 'MİT TIR'ları haberine hemen atlamazdım'

Fatih Çekirge, canlı yayında tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet yazarı Fatih Çekirge: 'MİT TIR'ları haberine hemen atlamazdım'

Hakan Çelik ile Hafta Sonu programı, Türk basınının tecrübeli kalemlerinden Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge'yi ağırladı. Gündeme dair önemli tespitlerde bulunan Fatih Çekirge, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e de değindi.



Gazetecilerin tutuksuz yargılanması gerektiğini vurgulayan Çekirge, Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına neden olan MİT TIR'ları haberi için, "Kullanmadan önce çok iyi araştırırdım. Çünkü o silahların nereye gittiği belli değil. Hatta sorumlulara bile sorardım. Gençliğimde bu tip hataları ben de yaptım. Bu yüzden habere hemen atlamazdım" dedi.



Toplumun gazetecilik mesleğini yanlış yorumladığından dert yanan Çekirge, "Gazetecilik sadece iktidar ya da muhalefete dair haber yapıp yazı yazmakla alakalı değildir. Maalesef toplum bunu unuttu ve insan hikayeleri yazdığımızda bizleri yalakalıkla suçluyorlar" diye konuştu.



Fatih Çekirge, son dönemde sosyal medyada ve basın kulislerinde sıkça konuşulan Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni olacağına dair söylentileri de yanıtladı.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin