Hürriyet 'takıntılı' dedi, Takvim'in haberini 6 maddede yalanladı

Hürriyet, Takvim'in dünkü manşet haberiyle ilgili bir açıklama yazısı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet 'takıntılı' dedi, Takvim'in haberini 6 maddede yalanladı

Takvim gazetesi dün manşetten verdiği haberinde Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Aydın Doğan'a 12 milyon lira borcu olduğunu ve bu borcu alamadığı için Sargül'ü eleştiren haberler yaptığı şeklinde bir haber yayınladı.



Hürriyet de bu habere bugün yayınladığı bir metinle cevap verdi. Aydın Doğan'ın avukatı Şehnaz Yüzer tarafından açıklamada  Aydın Doğan hakında sık sık bu tarz haberler yapan Takvim 'saplantılı' olmakla suçlandı ve haberdeki iddialar 6 maddede yalanlandı.



Hürriyet'in açıklaması şu şekilde:



Takvim gazetesi, dün Mustafa Sarıgül’ün Doğan Grubu’na 12 milyon lira borcu olduğu, bu nedenle Hürriyet’in Sarıgül’ü eleştirdiği yolunda asılsız bir haber yayımladı.



“12 Milyon Lira Şişli’ye Bomba Gibi Düştü” başlığıyla manşetten verilen haberde, bu para tahsil edilemeyince Hürriyet’in Sarıgül aleyhinde yayınlara başladığı iddia edildi. Doğan Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın avukatı Şehnaz Yüzer, yaptığı bir açıklamayla haberdeki yalanları yanıtladı ve “Bu yayın organı Sayın Doğan’a iftira atmayı bir saplantı haline getirdi” dedi. Şehnaz Yüzer’in açıklaması şöyle:



'Takvim gazetesinin bugünkü nüshasında Doğan Ailesi’ni ve grubunu hedef alan, meslek ahlakından yoksun bir dizi iftira ve yalana yer verilmiştir. Bu yalanları Türk kamuoyuna teşhir etmeyi bir görev biliyoruz.



YALAN 1

Haberde Mustafa Sarıgül’ün Doğan Grubu’na 30 Mart yerel seçiminden kalan 12 milyon liralık bir borcunun bulunduğu iddia edilmiştir. Mustafa Sarıgül’ün Doğan Grubu’na bir kuruş borcu yoktur. CHP’nin ise kurumsal olarak Kanal D’ye 572 bin, CNN Türk’e de 180 bin lira tutarında yerel seçimden kalan bir ilan borcu bulunmaktadır. Bu alacakların takibi yapılmaktadır.



Yazının devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin