Hürriyet saldırısı'nda yer alan Boynukalın'a takipsizlik!

Hürriyet'e saldırı iddianamesinde, saldırıda yer alan eski AKP vekili yeni Bakan Yardımcısı Boynukalın hakkında takipsizlik verildi.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet saldırısı'nda yer alan Boynukalın'a takipsizlik!

Hürriyet Gazetesi'nin Bağcılar’daki binasına 6 ve 8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen saldırıyla ilgili açılan soruşturmada iddianame hazırlandı.



26 kişi hakkında hazırlanana iddianamede, ''mala zarar verme'', ''nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme'' suçlarından 2 yıl 4 aydan 9 yıla kadar hapis istendi.



Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı 15 Aralık iddianamede şüphelilerin gazete binasının korkuluk demirlerini sökerek bariyerlerini kırdıkları, özel güvenlik görevlilerine ait cam kulübeyle gazete binasının camlarına yumurta ve buz parçaları attıkları, bahçedeki aydınlatma direklerine zarar verdikleri, kamera cihazlarını kırdıkları, giriş kapısını zorlayarak bina içerisine girmek istedikleri ancak özel güvenlikle emniyet güçleri tarafından dışarıya çıkartıldıkları ifade edildi.



İddianame, gönderildiği Bakırköy 5. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Davanın duruşması önümüzdeki günlerde görülecek.



30 KİŞİYE TAKİPSİZLİK



Soruşturma kapsamında saldırıda yer alan ve saldırganlara konuşma yapan eski AKP milletvekili ve yeni Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’ın da aralarında bulunduğu 30 kişi hakkında ''mala zarar verme'', ''halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''suç işlemeye alenen tahrik etme'', ''nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme'', ''suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma'' suçlarından takipsizlik kararı verildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin