Hürriyet, Sabah'ın manşetine ateş püskürdü, Başbakan'a 'teessüf' etti!

Sedat Ergin, 'kaset' suçlamaları ve Davutoğlu'nun eleştirilerine yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet, Sabah'ın manşetine ateş püskürdü, Başbakan'a 'teessüf' etti!

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Sabah gazetesinin dün manşetten verdiği "Kasetçibaşının Şantaj Hürriyet'i" başlıklı haberine sert tepki gösterdi.



Ergin, bugün kaleme aldığı yazısında; Sabah'ın MHP'li vekil Meral Akşener'e yönelik 'kaset' iddialarıyla ilgili Hürriyet'i sorumlu göstermeye çalıştığını ve "Bize değil, Cemaate saldırın" mesajı verdiğini belirtti.



Bu iddiaların gerçeğin sınırını zorladığını belirten Ergin, iddialarla ilgili Hürriyet'i suçlamanın akla ziyan bir tutum olduğunu ifade etti.



Yazısında, Hürriyet'in Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Mursi ile ilgili "Dünya şokta: Yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanına idam" başlığıyla verdiği habere Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gösterdiği tepkiye de yanıt veren Ergin; "Niyet okuması yaparak grubumuza yönelttiği ima yollu suçlama nedeniyle Başbakan Davutoğlu'na teessüf etmek dışında söyleyecek bir söz bulamıyorum" dedi.



İşte, Ergin'in o yazısı:



Akşener olayında Hürriyet mi sorumlu?



Anlamlandırmakta gerçekten zorlandığımız bir durumla karşı karşıyayız. Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki Sabah gazetesi, dün manşetten verdiği "Kasetçibaşının Şantaj Hürriyet'i" başlıklı haberinde, MHP Milletvekili Meral Akşener'in maruz bırakıldığı karalama skandalında Hürriyet'e de sorumluluk yüklemeye çalıştı.



Doğan Grubu'nun Onursal Başkanı Sayın Aydın Doğan'ın fotoğrafıyla verilen bu haberde, "Paralel'in başı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'dan şantaj talimatları verdiği, Doğan medyasının da alçakça iftiraların sözcülüğünü yaptığı" ileri sürülüyor.  



Bu suçlamaya göre, Akşener'e atılan alçakça iftiranın arkasında aslında 

Gülen cemaatine yakın Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı var. Yani, bize "Akşener olayında bize değil cemaate saldırmanız gerekirdi" mesajı veriliyor.  



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...    


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin