Hürriyet okurundan 'esrarengiz yaratık' eleştirisi

Gazetenin okur temsilcisi bugünkü köşesine eleştirileri taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet okurundan 'esrarengiz yaratık' eleştirisi

Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, bugünkü köşesinde bir okur tarafından kendilerine yöneltilen 'esrarengiz yaratık' eleştirisini okurlarıyla paylaştı. Köşesinde ayrıca diğer şikayetleri de değerlendiren Faruk Bildirici'nin yazısı şu şekilde:



"Esrarengiz yaratık komikliği



Habersizlikten mi yoksa gazetecilik tarzlarından mı kaynaklanıyor bilemiyorum, ama Anadolu’daki bazı yerel muhabirler “esrarengiz yaratık” haberleri yazmaktan bıkmıyorlar. Bu haberleri yazanlar bilir ki, “esrarengiz yaratık” haberleri yazan açısından risk getirmez. Ne kimse çıkıp doğrulayabilir bu tür haberleri ne de yalanlayabilir...



Maalesef 21. yüzyıl Türkiye’sinde bile medya hâlâ bu tür dayanaksız ucube haberler açlığı içinde. Kanıtı da İHA’nın 25 Kasım’da geçtiği “Esrarengiz Yaratık” haberinin Hürriyet internet sitesi dahil olmak üzere birçok gazete, televizyon ve internet sitesinde yayımlanması. Neymiş efendim, Balıkesir’de iki genç kırda dolaşırken bir hayvan iskeleti bulmuş, dinozor iskeletine benziyormuş! Haberin sonunda da “yetkililer” göreve çağrılmış. Öyle ya, gazetecinin görevi araştırmak değil! İşin kolayı sormak, nerede bu devlet?



En iyisi, daha fazla değerlendirme yapmak yerine sözü okura bırakmak. Bu haberi, Hürriyet Web TV’de gören Altuğ Okdemir, biraz da sinirlenmişti: “Bu sabah internet sitenizde haber ararken ‘Bütün dünya bu yaratığı konuşacak’ gibi iddialı bir başlık altındaki video haberi izledim. İki genç bir iskelete rastlamış, dinozor iskeletine benziyormuş, akla Jurassic Park gelmiş falan. Allah aşkına haber diye koyduğunuz şeyi biraz araştırın, ‘İHA’dan Bahadır Demirçeviren haber yaptı biz de koyduk’ gibi bir savunma yapmayın lütfen. Haberi sitenize koyuyorsanız sorumluluğu üstlenmişsiniz demektir. Gayet açık seçik görülüyor, bu bir hayvan iskeleti. Kedi ve köpeklerde önbacaklar gövdeye kemik köprüyle değil kas dokuyla bağlanırlar. Kaslar çürüyüp yok olduğunda önbacaklar gövdeden ayrılır. Bu iskelette de durum bu. Bir veteriner hekime sorsanız size açıklardı.”



Kedi ya da köpek cesedi, her neyse. Okurun da dediği gibi, esrarengiz bir durum olmadığı ayan beyan ortada. Hem üzerinden bunca gün geçmiş, “bütün dünya bu yaratığı konuşmaya” hâlâ başlamamış! Haberi yazan bile unutup gitmiş. Ne diyeyim? Komik, bir o kadar da üzücü..."



Yazının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin