Hürriyet muhabirleri IŞID'in ölüm hücrelerine girdi

Hürriyet, Tel Abyad’ı terk eden IŞİD’in sınıra 600 metre mesafedeki cezaevini görüntüledi.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet muhabirleri IŞID'in ölüm hücrelerine girdi

Hürriyet Gazetesi'nin "İşte ölüm hücreleri" başlığıyla haberleştirdiği cezaevinde muhabir Gülden Aydın izlenimlerini aktardı.



Aydın, "Tel Abyad’ı terk eden IŞİD’in sınıra 600 metre mesafedeki cezaevine girdik. İçeride korkunç bir koku, iki metrekarelik penceresiz hücreler var. Ortada ise işkencehane. Mahkûm listesindekilerin çoğu “hırsız ve katil” diye kaydedilmiş. Duvarda cihat kuralları asılı." dedi.



Aydın haberinde izlenimlerini şu sözlerle aktardı:

"Türkiye sınırına 600 metre mesafede büyük bir bina. IŞİD işgalinden önce depo olduğu tahmin ediliyor. IŞİD gelince depoyu hapishaneye çevirmiş. Kapıyı açıp girdiğimizde kötü bir koku yayılıyor. Sağ tarafta penceresiz koğuşlar, sol tarafta ise iki metrekarelik penceresiz hücreler. Ortada ise işkencehanesi… Yerlerde mahkûm listesinin olduğu bir defter. Çoğu “hırsız ve katil” olarak geçmiş kayıtlara. Buradaki mahkûmların akıbetini tahmin etmek zor değil. Hırsızlıkla suçlananların elleri kesilmiş, cinayet işleyenlerin ise başları kasılmış. Duvarda kocaman bir levha. Tercüman, “Cihat kuralları yazıyor” diyor."



"Hürriyet muhabirleri IŞID'in ölüm hücrelerine girdi" Galerisine Göz At



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ



 





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin