Hürriyet muhabirinden iş insanına olay şantaj. 8 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Medyaradar haber sitesi bugün medya dünyasını sarsacak önemli bir habere imza attı. Hürriyet gazetesinde çalışan muhabir Dinçer Gökçe’nin, bir iş insanını arayarak şantaj yaptığı ve bundan dolayı da 8 yıla kadar hapis cezası ile yargılandığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet muhabirinden iş insanına olay şantaj. 8 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Medyaradar'ın özel haberine göre Hürriyet muhabiri Dinçer Gökçe’nin, 2014 yılında PKK örgüt üyeliğinden yargılanan iş insanı B.Y.’yi şantaj yaparak tehdit ettiği ve para istediği ortaya çıktı. Yargıya taşınan olayın ardından Gökçe hakkında 8 yıl hapis cezası ile dava açıldı.

İşte Medyaradar'daki o haber

"Tüm adliye muhabirleri bizim"

MedyaRadar’ın özel haberine göre; B.Y.’yı arayan Dinçer Gökçe, iş insanına ait dava dosyaları, para transferleri ile banka dekontlarının yanı sıra ‘örgütle ilgili tüm dokümanların’ eline geçtiğini belirterek konuyla ilgili haber yapmak istediğini dile getirdi ve görüşme talebinde bulundu.

Bu talebine karşı olumsuz yanıt alan Dinçer Gökçe’nin devamında daha da büyük bir skandala imza atarak para istediği ortaya çıktı. Bütün adliye muhabirlerinin ‘kendi adamı’ olduğunu vurgulayarak B.Y.’ye yönelik şantaj yapan Gökçe, istediği parayı alamaması durumunda iş insanı ile ilgili gazete ve televizyonlarda haberler yaptıracağını dile getirdi.

"Emniyetteki arkadaşlar da benimle..."

Emniyetteki ‘arkadaşlarının’ da kendisiyle beraber olduğunu ifade eden Dinçer Gökçe, söz konusu paranın kendisine verilmesini talep etti. Aksi durumda ise gerek  emniyetteki ‘arkadaşlarının’ dahil olmasıyla gerekse yaptıracağı haberlerle B.Y.’nin daha fazla ceza almasını sağlayacağını iddia etti.

Soluğu sacılıkta aldı

Yaşananlar üzerine soluğu savcılıkta alan B.K., kişisel verilerine ve banka transferlerine ulaşarak şantaj yaptığını belirttiği Dinçer Gökçe hakkında suç duyurusunda bulundu.

İddiaları inceleyen savcılık dosyayı kabul ederek dava açtı. Dinçer Gökçe ‘kişisel verileri hukuka aykırı biçimde elde etmek, çıkar amaçlı kullanmak, şantaj, hakaret ve tehdit’ suçundan 8 yılla yargılanıyor.

Hürriyet muhabirinden iş insanına olay şantaj. 8 yıl hapis istemiyle dava açıldı

FETÖ’DEN HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLANMIŞTI

Dinçer Gökçe’nin adı daha önce FETÖ ile anılmıştı. Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, 2019 yılında kaleme aldığı bir yazısında Gökçe’nin hakkında FETÖ’ye yardım ve yataklıktan 7.5 yıldan 15 yıla kadar iddianame düzenlendiğini duyurmuştu.

“Hürriyet gazetesinde hem muhabir hem de editör olarak çalışan Gökçe’nin özellikle FETÖ’nün ‘Fuatavni’ isimli Twitter köstebeğinin paylaşımlarına paralel bir şekilde paylaşımlarda bulunduğu iddianamede yazıyor” detayını veren Küçük, “Dinçer Gökçe de halen Hürriyet’ten maaş alıyor” diye sitemde bulunmuştu.

Konu ile ilgili Twitter hesabından da paylaşımda bulunan Cem Küçük, “Hürriyet’i yönetenlere sesleniyorum: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından net ve sarih kanıtlarla FETÖ’ye yardım ve yataklık ettiği ortada olan Hürriyet muhabirleri Arda Akın ve Dinçer Gökçe’ye destek olmaya devam edecek misiniz?” diye sormuştu.

İşte o paylaşım…

Hürriyet muhabirinden iş insanına olay şantaj. 8 yıl hapis istemiyle dava açıldı - Resim : 2

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin