Hürriyet kitap sanat sessiz sedasız kapandı

Radikal gazetesinin kapatılmasının ardından yayın hayatına Hürriyet çatısı altında devam eden her cuma günü çıkan Hürriyet kitap sanat eki sessiz sedasız kapandı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet kitap sanat sessiz sedasız kapandı

Yayın hayatına 2000'lerin başında Radikal Kitap adıyla başlayan, 2016'da Radikal'in dijital versiyonunun da kapatılmasının ardından varlığını 7 yıldır Hürriyet gazetesi çatısı altında sürdüren 'Hürriyet kitap sanat' eki sessiz sedasız kapandı.

Son olarak Bahar Çuhadar'ın gazeteye vedasıyla gündeme gelen Hürriyet Kitap Sanat’ın kapamasıyla ilgili Radikal gazetesi döneminde Yayın Koordinatörü görevinde bulunan Cem Erciyes, Kısa Dalga’daki köşesinde şu ifadeleri kullandı: “Türkiye, bir kitap-edebiyat yayınını daha kaybetti. Hürriyet’in her Cuma çıkan ilavesi ‘Kitap Sanat’, sessiz sedasız kapatıldı.

Hürriyet’in bu önemli eki, 2001’de yayımlanmaya başlayan Radikal Kitap’ın devamıydı. Radikal gazetesinin her cuma ücretsiz verdiği kitap eki 2000’lerin ilk on yılında etkili oldu. Yayın dünyasının büyüyüp çeşitlendiği bir dönemde, bu dünyanın medyası olmayı başarınca okurların, yayıncı ve yazarların ilgi odağına dönüştü. Benim de hazırlayan ekipte yer aldığım bu ilavede, kitaplar üstüne düşünen, üreten hemen herkes yazdı, çizdi; kitabı yayımlanan sayısız yazar kendine yer buldu..."

Etiketler kapanma
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin