Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'e Almanya’da ifade özgürlüğü ödülü

Almanya’nın kamu yayıncısı Deutsche Welle’nin ifade özgürlüğü ödülü bu yıl, Sedat Ergin'e verildi.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'e Almanya’da ifade özgürlüğü ödülü

Almanya’nın toplam 30 ayrı dilde yayın yapan kamu yayın kuruluşu Deutsche Welle’nin 2015 yılı ifade özgürlüğü ödülü bu alanda yaptığı katkılardan dolayı Bonn’daki eski parlamento binasında düzenlenen bir törenle Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’e verildi.



Deutsche Welle’nin (DW) her yıl düzenlediği ve 120 dolayında ülkeden katılımcının davetli olduğu dünya Küresel Medya Forumu bu sabah yapılan açış konuşmaları ve ardından düzenlenen ödül töreni ile başladı. Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck törene bir video mesajı gönderirken, DW Genel Direktörü Peter Limbourg, Almanya’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff ve Kuzey Ren Westfalya eyalet hükümetinden Devlet Bakanı Franz-Josef Mense katıldılar. Kürsüye çıkan konuşmacıların her biri Sedat Ergin’i kutlarken, ifade özgürlüğü ödülüyle ilgili tanıtım konuşmasını Bild Gazetesi Yayın Grubu Başkanı Kai Diekmann yaptı. Diekmann, konuşmasına Hürriyet’in saldırıya uğradığı 8 Eylül akşamı Ergin’in CNN Türk’e canlı yayına çıkarak duyurmasıyla başladı.



Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'e Almanya’da ifade özgürlüğü ödülü



DW Genel Direktörü Limbourg’un Ergin’e ödülünü vermesinin ardından salonda bulunan 600 dolayında konuk uzun bir süre Sedat Ergin’i ayakta alkışladı. Ergin, ardından yaptığı teşekkür konuşmasında özetle şu mesajları verdi:



 "Bu ödülü alırken kendimi karışık duygular içinde bulduğumu itiraf etmeliyim. Şu nedenle; ödüller genellikle alan insanlara mutluluk ve sevinç getiren şeylerdir. Ancak ifade özgürlüğü ödülü almak çok da mutluluk verici bir hadise değildir. Aldığınız ödülün konusu ifade özgürlüğü olunca, bu özgürlüğün içinde bulunduğu durumun kaygı verici boyutu kaçınılmaz olarak ağırlık kazanıyor. Ve ödül ülkemde ifade özgürlüğünün durumuyla ilgili bir mesaj niteliği de taşıyor. Bu karışık duygular içinde burukluğun da bir hayli ağır bastığını belirtmeliyim."



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin