Hürriyet Gazetesi'ne saldırıda 3 ay geçti.. İddianame yok!

Gazetenin İstanbul’daki binasına saldırının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen, henüz dava açılmadı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet Gazetesi'ne saldırıda 3 ay geçti.. İddianame yok!

Hürriyet Gazetesi internet sitesinde saldırının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen henüz bir iddianame'nin olmadığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:



"İstanbul Bağcılar’da bulunan Hürriyet gazetesi binasına 6 ve 8 Eylül tarihlerinde iki kez saldırı düzenlendi. 6 Eylül akşamı yaklaşık 200 kişi sloganlar attıktan sonra bariyerleri ve güvenlik önlemlerini aşarak bahçeye girdi, ardından da binaya girmeye çalıştı. Giriş kapısının camlarını kıran saldırganlar olay yerine gelen polisler ve güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı.

8 Eylül’de ise iki hafriyat TIR’ı ve bir kamyon ve minibüsle gelen yaklaşık 150 kişi, Hürriyet’in ön kapısında toplandı. Az sayıdaki çevik kuvvet polisi yetersiz kalınca sayıları artan eylemciler, polis engelini aşarak Hürriyet gazetesinin binasına saldırdı. Eylemcilerin bina içine girmeleri son anda engellenirken taş ve sopalarla binaya hasar verildi."



BOYNUKALIN İFADE VERDİ



Hürriyet’in avukatları saldırganlar ve ilk saldırının ardından kalabalığa hitap eden Abdurrahim Boynukalın hakkında Bakırköy Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü 25 şüphelinin ifadesini aldıktan sonra savcılığın talimatı üzerine serbest bıraktı. İfadesi alınanlardan işçi Hızır Avcılar’ın (48) ruhsatsız silah bulundurmak, oto kiralama işi yapan Şahin Makır’ın (26) hırsızlık ve uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan sabıkası olduğu tespit edildi.

AK Parti Milletvekili olduğu için hakkındaki soruşturma dosyası ayrılan Abdurrahim Boynukalın, milletvekilliği düşünce ana soruşturmaya dahil edildi. Bunun üzerine savcılığın ifadeye çağırdığı Boynukalın, geçen hafta ifade verdi. Şimdi savcılığın iddianameyi hazırlaması bekleniyor.

Ankara’da yapılan saldırılarla ilgili ise biri 18 yaşından küçük 11 kişi hakkında mala zarar verme suçundan 4 yıl hapis istemiyle dava açıldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin