Hürriyet Gazetesi Türkiye'nin şarkısını bulmak için platform kurdu

Vuslat Doğan Sabancı, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen etkinlikte konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet Gazetesi Türkiye'nin şarkısını bulmak için platform kurdu

Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Brand Week İstanbul'un açılış törenine katıldı. Sabancı yaptığı konuşmasına katılımcılara "Ne kadar cesursunuz? Normali değil de, farklı bir yolu seçebiliyor musunuz? Bunu seçerken kendinizi sorgulamadan, istikrarlı bir şekilde devam edebiliyor musunuz?" şeklinde sorular yönelterek başladı.



"Eğer şöyle yüksek sesle bir 'Evet' diyorsanız, o zaman siz güçlü markaya çok yakınsınız. Çünkü güçlü marka için cesaret, yüreklilik çok önemli. Bunlar olmadan hiçbir farklı projeye başlanamıyor" diyerek konuşmasına devam eden Vuslat Doğan Sabancı, Google'ın yaratıcılarını, Samsung'un sebze ve meyve ihracatı yapan bir markayken teknolojiye yönelmesini, Starbucks ve Apple gibi markaları örnek gösterdi. Sabancı, bu markaların hepsinin özünde cesaret bulunduğunu söyleyerek, "Rutine karşı direnmek, kesinlikle aynısını tekrar etmemek, taklitlerden kaçınmak" dedi.



HÜRRİYET.COM İLE 24 SAAT SAAT YAYINCILIK YAPIYORUZ



Cesaret ve farklılık kavramlarının markayı oluşturmak için çok önemli unsurlar olduğunu vurgulayan Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, şunları söyledi:



"Ama tarih de, birçok ölen, kaybolup giden markayla dolu. O zaman bunların üzerine koyacağımız unsurlar ne? Tabii ki vizyon, strateji, benim için en önemlisi doğru ekip. Bir de uzun yıllardan bahsediyorsak, hep öncü olabilme. Teknoloji alanında da, trendler alanında da eğer lider kalmak istiyorsanız, güçlü bir marka kalmak istiyorsanız, hep önde olmalısınız. Ben kendi sektörümden, medyadan bahsetmek istiyorum. Gazete markalarını önemli, güçlü, değerli yapan unsurlar doğru, güvenilir haber, tarafsız, kaliteli, köklü olma, bunlar gazete markasını ayakta, güçlü tutan çok önemli unsurlar. Hürriyet de 65 yıldır Türkiye'nin en güçlü gazete markası. Ancak, bugün Hürriyet, sadece bir gazete değil. İş alanı değişiyor ve gelişiyor. Hürriyet.com ile 24 saat saat yayıncılık yapıyoruz. İş alanımızın değişmesi, gelişmesiyle markamızdan beklenen unsurlar da değişiyor. Okurumuz diyor ki, 'Sadece köklü olmak, doğru ve tarafsız haber veriyorsun ama bu da yetmiyor. Bana başka şeyler de ver, beni dinle, sesimi duy, bana katıl' ama bu da, etkileşim de yetmiyor, daha fazlasını istiyor. Ve bunlar da Hürriyet gibi bir markanın değişen çağda, sadece iş alanını değil, markasını da nasıl farklılaştırması lazım, başka ne unsurlar eklemesi lazım ki, hep genç kalabilsin? Biz de bu soruyla mücadele ediyoruz. İçimize sinen güzel adımlar atıyoruz. Bugün o adımlardan bir tanesini sizinle paylaşacağım.



Bu, bir dijital proje. Türkiye'nin 'Hürriyet Şarkısı'nı yazmak için bir platform kuruyoruz. Bir çok okurumuzdan bize gelen taleple kurduğumuz, ona göre yön verdiğimiz bir platform. Herkes kendini ifade etmek istiyor. Ben neyim, benim için hürriyet, özgürlük nedir, ne yapmak hoşuma gidiyor, alıp başımı gitmek mi, bazen ortadan kaybolmak mı? Bunu anlatmak istiyor ve biz bunun için harika bir platform verdik. Çok heyecanlıyız. Nasıl gideceğini merak ediyoruz. Ancak, platform yetmiyor, bir de ilham vermek lazım. Etkileşimimiz arttıkça birbirimize verdiğimiz ilhamlar da artıyor. Biz, küçük bir klip çektik, konuşmamı bununla sonlandırmak istiyorum. Umarım size de bu klip ilham verir, siz de gelir Hürriyet Özgürlükler Platformu'nda 'kendi hürriyetiniz'i paylaşırsınız" (DHA)




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin