Hürriyet 'Bizden ne istiyorsunuz?' dedi, Twitter ayağa kalktı: Bu çıkış başkalarını da cesaretlendirir mi?

Erdoğan'ın sözlerine bugün ilk sayfasından isyan eden Hürriyet, sosyal medyada gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet 'Bizden ne istiyorsunuz?' dedi, Twitter ayağa kalktı: Bu çıkış başkalarını da cesaretlendirir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefi haline gelen Doğan Grubu, şimdi de Hürriyet gazetesinin Mısır'ın devrik lideri Muhammed Mursi'nin idam kararıyla ilgili attığı manşetle Erdoğan'ın dilinde...



Hürriyet'in Mursi'yle ilgili attığı "Dünya şokta! Yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanı'na idam" manşetini, önce Başbakan Davutoğlu eleştirmiş, ardından da Erdoğan gazetenin kendisine yönelik bir imada bulunduğunu ifade ederek, Doğan Grubu'na çok sert yüklenmişti.



Hürriyet'in yayın yönetmeni Sedat Ergin, geçtiğimiz pazar kaleme aldığı bir yazıyla böyle bir imada bulunmadıklarını belirterek Davutoğlu'na yanıt vermişti.



Ancak, Erdoğan'ın üst üste yaptığı açıklamalar, tartışmayı daha da alevlendirdi. Hürriyet gazetesi bugün ilk sayfasından yayınladığı bir mektupla doğrudan Erdoğan'a seslendi ve gazeteye yöneltilen suçlamalara isyan etti.



Erdoğan'a; "Bizden ne istiyorsunuz, bizi sürgün mü edeceksiniz?" diye soran Hürriyet, atılan başlıkta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir ima olmadığını, fakat aynı cümleyi Erdoğan'ın miting meydanlarında dile getirdiğini belirtti.



Hürriyet'in Erdoğan'a yönelik bu sert çıkışı, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da büyük yankı yarattı. Özellikle mektupta geçen "Sayın Cumhurbaşkanı" ifadesi kısa sürede Twitter'ın gündemine oturdu ve Twitter'da açılan "#SayınCumhurbaşkanı" hashtag'i altında çok sayıda yorum yapıldı.



İşte, o yorumlardan bazıları:



 




Bu çıkış başkalarını da cesaretlendirir mi? SAYIN CUMHURBAŞKANI’NA SESLENİYORUZ - http://t.co/8iUwmq9ZOI via @hurriyet


— Amberin Zaman (@amberinzaman) 19 Mayıs 2015



YENİ YİNE HEDEF HÜRRİYETTEN tayyibe KORKMA TİTRE SAYIN CUMHURBAŞKANI’NA SESLENİYORUZ ! http://t.co/q0D0BurTLP @hurriyet aracılığıyla


— ASİL (@_AsilTurk) 19 Mayıs 2015



Sayın cumhurbaşkanı bizden ne istiyorsunuz? Sürgün mü edeceksiniz bizi? Zorunlu ikamete mi mecbur edeceksiniz? pic.twitter.com/nnR0CMIQ9u


— Ferit Demir (@DemirFerit) 19 Mayıs 2015



Başlıkla beraber 6 kez "Sayın Cumhurbaşkanı" tekrarına düşülmüş. Başlık yeterli oysa. Belki de çok "sayın" olduğundan 6 kez yazılmıştır...


— deniz atam ® (@denizatam) 18 Mayıs 2015



tayyipten bahserken "sayın cumhurbaşkanı", davutoğlundan bahsederken "başbakan davutoğlu" https://t.co/RJuLguMnwp


— Анна Каренина (@direnenvarlik) 18 Mayıs 2015



bi posta da buradan buyrun sayın cumhurbaşkanı :)) pic.twitter.com/W5YTQCYen3


— lilith (@Lilithse) 18 Mayıs 2015



Hürriyet'in açıklamasında en çok sevdiğim kısım "Sayın Cumhurbaşkanı" demeleri olmuş, bizim cumhurbaşkanımız olması iddiası yok adamın zira.


— Laik Bey (@laikbey) 18 Mayıs 2015
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin